Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Wikipedia'da 'mal varlığı' savaşları! - Para Haberleri

        BARIŞ ERKAYA-HABERTURK.COM

        EKONOMİ SERVİSİ

        berkaya@haberturk.com

        CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın "Erdoğan’ın dünyanın en zengin 8. başbakanı" sözleriyle TBMM'de karakucak güreşe kadar varan 'mal varlığı' tartışması çığırından çıkmaya başladı.

        Altay bu sözlerin arkasından iddiasından vazgeçmemiş, krallar, kraliçeler, prensesler, sultanlar düşülünce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 milyon 800 bin dolar gelirle 8 ya da 9. en zengin Başbakanı olduğunu ileri sürmüş ve bu iddiaların ardından Meclis salonunda arbede yaşanmıştı. İddia üzerine dün Anadolu Ajansı, Forbes Dergisi'nin Yazıişleri Müdürü Eyyüp Karagüllü'ye ulaşarak görüş almış, Karagüllü ise "Ne bizim ne de global Forbes'un listesinde Başbakan kesinlikle yer almamaktadır" açıklaması yapmıştı.

        Fakat CHP'lilerin inadı bununla bitmedi. CHP'liler kaynağın yanlış olmasının önemli olmadığını savunarak bir liste çıkardı ve kaynak olarak Wikipedia'yı gösterdi. Bu listede Erdoğan 1.8 milyon dolar servetle Wikipedia'nın Dünyanın En Zengin Hükümet ve Devlet Başkanları listesinde 28'inci sırada yer alıyordu.

        WIKIPEDIA SAVAŞLARI!

        Fakat bu hamle Wikipedia'da mal varlığı savaşlarının fitilini ateşledi. AKP'liler harekete geçti ve Wikipedia'da bu defa AKP'lilerin operasyonu başladı. Wikipedia'da yer alan aynı listeye Deniz Baykal da girdi ama bu giriş öyle bir giriş oldu ki. Baykal'ın listedeki serveti tam "28 milyar dolar" olarak belirlendi. Böylece Deniz Baykal, "Dünyanın En Zengin İkinci Lideri" olarak ilan edildi.

        KRALLARI BİLE GEÇTİ!

        Bu operasyonun ardından ortaya çıkan manzara da evlere şenlik oldu. Deniz Baykal'ın servet olarak üzerinde bulunan tek isim Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej. Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah 20 milyar dolarlık servetiyle, Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı Halife bin Zayed El Nahyan 18 milyar dolarlık servetiyle, Suudi Arabistan Kralı Abdullah 17 milyar dolarlık servetiyle Baykal'ın gerisinde kaldı. Baykal "servet"iyle İtalyanların milyarder başbakanı Berlusconi'yi bile dörde katladı.

        KIRMIZI HARFLE "MUHALEFET LİDERİ"

        Fakat bu operasyon AKP'lilerin belki de ihtimalini bile istemeyecekleri bir başka sonuç daha doğurdu ki Baykal, "Muhalefet Lideri" sıfatıyla da olsa Wikipedia'nın "Devlet ve Hükümet Başkanları" listesine girmiş oldu. AKP'lilerin bu durumu biraz hafifletmek için olsa gerek Wikipedia'da Deniz Baykal'ın isminin karşısına kırmızı harflerle "Muhalefet Lideri" yazdıkları gözden kaçmadı.

        HABERİN ARDINDAN LİSTE APAR TOPAR DEĞİŞTİRİLDİ

        HABERTURK.COM'un haberi oldukça ilginç bir gelişmenin daha yaşanmasına neden oldu. Ses getiren haberin ardından Wikipedia'nın ilgili listesinde yer alan Deniz Baykal'ın ismi apar topar listeden çıktı. Fakat listenin ekrar görüntüleri HABERTURK.COM tarafından çoktan fotoğraflanmış ve belgelendirilmişti. Konuyla ilgili tüm belgeler HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ'nin elinde bulunmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ