Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Galatasaraylı futbolcular borsada - Para Haberleri

        Borsaya yapılan açıklamaya göre, GS Futbol, borçları karşılığında elindeki tüm futbolcu ve A Takımı'nı 245.2 milyon liraya Sportif'e devretti.

        Galatasaray, uzun süredir üzerinde çalıştığı futbolcuların halka açık GS Sportif şirketinin içine alınmasına yönelik çalışmalarını tamamladı. Sabah'ın haberine göre, borsaya gönderilen açıklamada, Galatasaray'ın A Takımı'nda oynayan futbolcuları ve Futbol Akademisi, 245 milyon 200 bin lira değerle GS Futbol AŞ'ye devredildi. Galatasaray, 4 Ağustos 2006'da halka açık şirketi GS Sportif AŞ ile GS Spor ve Futbol İşletmeciliği AŞ'yi (GS Futbol) birleştirme çalışmalarına başlamıştı. Bu çalışma kapsamında, tüm futbol ilintili faaliyetlerin tek çatı altında toplanması amacıyla futbolcu ve futbol takımlarının devredilmesi amaçlandı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 28 Mart 2008'de bu devir için yeşil ışık yaktı. Bunun için GS Futbol'un halka açık şirket olan GS Sportif ile Galatasaray Kulübü Derneği arasında borcun ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yaptı ve bu çalışmalar 12 Ağustos 2009'da bir protokole bağlandı. Protokol uyarınca GS Futbol, halka açık Sportif AŞ'ye olan borcunu temizlemek için çalışmalar yaptı. Ancak dün yapılan açıklamada bu girişimlerin şirketin yapısından kaynaklanan sorunlar ve bankalara gösterecek teminat olmadığı için sonuçsuz kaldı. 12 Mart 2010'da ise borsaya yapılan açıklamada ise futbolla ilgili tüm faaliyetlerin tek çatı altında toplanması için futbolcu ve futbol takımlarının birleştirileceği duyuruldu. Dün yapılan açıklamada Galaxy Management, ATA Bağımsız Denetim ve bilirkişi raporları doğrultusunda bir protokolün imzalandığı kaydedildi. Açıklamaya göre dün (14 Mayıs) imzalanan protokolle 17 Mayıs 2010 itibariyle Galatasaray'ın profesyonel A Takımı ile Futbol Akademisi 245 milyon 200 bin lira bedelle tüm hak ve borçlarıyla birlikte Sportif AŞ tarafından devir ve satın alındı.

        ÇAĞRI İÇİN KREDİ ALINDI

        Galatasaray Kulübü 11 Mart 2010'da hissedarlarına çağrıda bulunarak hisselerini toplama kararı almıştı. 24 Mart'ta tamamlanan çağrıya sadece 2 pay sahibi yanıt vermişti. GS Kulübü, GS Futbol ve GS Sportif AŞ çağrıda gelebilecek talebi karşılamak için 70 milyon dolar tutarlı 6.5 yıl vadeli kredi almıştı. Kredi için Türk Telekom Arena'nın isim hakkı, forma reklam geliri ve Turkcell Süper Lig naklen yayın gelirinin bir kısmı ile Riva arazisi teminat olarak gösterilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ