Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TEB Fortis'i yutuyor! - Para Haberleri

        HABERTURK.COM

        EKONOMİ SERVİSİ

        Yapılan anlaşmaya göre birleşme Türk Ekonomi Bankası (TEB) çatısı altında olacak.

        Akşam saatlerinde Türk Ekonomi Bankası tarafından borsaya gönderilen açıklamaya göre, bankanın dolaylı çoğunluk hissedarları olan BNP PARIBAS ve Çolakoğlu Grubu 3 Haziran 2010 tarihinde Türk Ekonomi Bankası ile Fortis Bank'ın birleşmesine ilişkin bir niyet mektubu imzalandı.

        YENİ BANKADA ÇOLAKOĞLU VE TEB MALİ EŞİT ORTAK OLACAK

        İmzalanan niyet mektubuna göre ve BDDK'nın iznine bağlı olarak iki banka TEB çatısı altında birleşecek. TEB tarafından yapılan açıklamada, "Düzenleyici kurumlardan alınacak izinleri müteakip, hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri sonucunda TEB Mali Yatırımlar A.Ş.'nin (TEB Mali) TEB‟de çoğunluk hisselerine sahip olmaya devam etmesi ve eskiden olduğu gibi Çolakoğlu Grubu ile BNP Paribas‟ın her birinin TEB Mali‟de yüzde 50 hissedarlık oranına sahip olması öngörülmektedir" denildi.

        NİHAİ BİRLEŞME 2011'DE

        Ayrıca açıklamada söz konusu işlemlerin tamamlanması, nihai anlaşmaların imzalanması ve düzenleyici kurumlardan ve şirketlerin yetkili kurullarından gerekli izinlerinin alınmasına bağlı olduğu hatırlatılırken, birleşmenin 2011 başında tamamlanmasının hedeflendiği de açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ