Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Keriz silkeleme"de toplu beraat! - Para Haberleri

        2006 yılında 131 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan ve 'Keriz silkeleme operasyonu' diye anılan davada tüm sanıklar beraat etti. Davada sadece Mehmet Tahir Görpeoğlu, karapara aklamak suçundan 3.5 yıl hapis ve 500 bin TL para cezası aldı. Görpeoğlu'nun uzun süredir yurtdışında yaşadığı belirtiliyor

        İstanbul Borsası tarihinin en büyük manipülasyon davalarından biri olan ve 'Keriz silkeleme operasyonu' diye anılan davada toplu beraat çıktı. Temmuz 2006'da 131 kişinin gözaltına alınmasıyla başlatılan ve aralarında eski Fenerbahçeli futbolcu Mecnur Çolak'ın yanı sıra çok sayıda işadamı, aracı kurum sahibinin de bulunduğu dava önceki gün İstanbul 4 Nolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sonuçlandı. 5 yıldır devam eden davada yargılanan sanıklardan çoğu daha önce beraat etmişti. Son olarak aralarında Mecnur Çolak, Murat İlgeç, Can Dilmener, Behçet Erdem Davut Eskinazi gibi isimlerin bulunduğu toplam 21 kişi suç işlemek için örgüt kurmak, diğer kişiler ise suç örgütüne üye olmak iddialarından beraat etti.

        TEK CEZA YURTDIŞINDA YAŞAYAN SANIĞA

        Başladığında kamuoyunda büyük yankı yaratan Keriz silkeleme, davasında tek ceza alan sanık ise Mehmet Tahir Görpeoğlu oldu. Görpeoğlu'nun yurtdışına para aklamak için fonlar aracılığyla 960 bin dolar para çıkardığını tespit eden mahkeme, sanığa 3 yıl 6 ay hapis ve 500 bin TL adli para cezası kesti. Ancak edinilen bilgilere göre, Görpeoğlu, uzun süredir yurtdışında yaşadığı için Türkiye'ye gelmesi durumunda bu cezayı çekecek. Öte yandan davada yargılanan sanıklar, mal varlığı değerlerini aklamak suçunu işlemediklerinden dolayı bu suçtan da ayrı ayrı beraat ettiler. Mahkemeyi, kazanan sanıkların, avukat ücretleri için de Maliye Hazinesi'nden karşılanacak.

        MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇABİLECEKLER!

        Mahkeme ayrıca bu dava nedeniyle tutuklanıp sonra beraat eden Mecnur Çolak, Can Dilmener, Yalçın Kaya ve Murat İlgeç'in tazminat isteminde bulunma haklarının olduğunun kendilerine iletilmesi kararı da verdi. Davada yargılanan bütün sanıkların maddi ve manevi tazminat davası açma haklarının olduğu belirtilirken, iş ve itibar kaybı yaşadığını öne süren bazı sanıkların maddi ve manevi tazminat davası açacağı belirtiliyor.

        Sefer Yüksel-HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ