Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Banka kârları 2012'den önce düzelmez! - Para Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Goldman Sachs, BDDK’nın yayınladığı veriler dikkate alındığında, 2. çeyrek sonuçlarının net karlarda düşüşlere işaret edeceğinin görüldüğünü bildirdi.Şirket, Türk bankalarının 2011 2. çeyrek mali sonuçlarını ağustos ayında açıklayacaklarını hatırlattı.

        İkinci çeyrekte aslında kredi büyümesinin arttığını, bunun da güçlü fonlama ve perakende kredilerde rekabetten kaynaklandığını belirten Goldman Sachs raporunda, bu rekabetin yanında yükselen fonlama maliyetleri, düşen kaldıraç oranları ve düşen ücret, komisyon gelirlerinin net gelir marjları üzerinde baskı yarattığı tespiti yapıldı.

        Bankalar tarafından gerçekleştirilen 1-4 puanlık kredi faizi artırımlarının marjların yeniden toparlanmasını sağlayabileceğine dikkat çekse de Goldman Sachs, marjların 2012'den önce düzelmeyebileceği uyarısında bulundu.

        Türk bankalarının değerlemelerinin göreceli olarak çekici olmamaya devam ettiğini, banka değerlemelerinin zorlu bir krlılık görünümüne işaret ettiğini belirten Goldman Sachs, bu ortamda Türk bankaları için ihtiyatlı olmaya devam ettiklerini, cari çarpanların makro dinakimlerde potansiyel oynaklığa karşı koruma sunmadıklarının farkında olduklarını da ifade etti.

        Bu doğrultuda Goldman Sachs, değerlendirmeye aldığı 5 Türk bankasında "sat", bir bankada ise "çekimser" önerisini sürdürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ