Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Zorunlu karşılıklar hakkında tebliğde değişiklik - Para Haberleri

        Türk Lirası yükümlülükler için tutulan altın cinsinden zorunlu karşılıkların hesaplanması, yükümlülüklerin hesaplandığı tarihteki Resmi Gazete'de ilan edilen gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kurları ve İstanbul Altın Borsası'nda oluşan ortalama altın fiyatı esas alınarak yapılacak.

        Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak 28 Ekim 2011 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

        Bankaların yabancı para cinsinden yükümlülükleri ile bu yükümlülükler için yabancı para hesaplarda tesis edilen zorunlu karşılık tutarları, yükümlülüklerin hesaplandığı tarihteki Resmi Gazete'de ilan edilen gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kurları ve İstanbul Altın Borsası'nda oluşan ortalama altın fiyatı esas alınarak Türk Lirası cinsinden hesaplanıyor.

        Değişiklikle, bu fıkra Türk lirası yükümlülükler için tutulan altın cinsinden zorunlu karşılıklara da uygulanacak. Tesis edilen altın tutarının belirlenen oranı aşan kısmı zorunlu karşılığa sayılmayacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ