Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan önemli açıklamlar Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar Başbakan'dan bahçeli'ye eleştiri

        HABERTURK.COM

        Grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Başbakan gelir adaleti hedefini geometrik çizimle anlatan Bahçeli'ye seslendi:

        "Sayın Bahçeli yine geometri merakına sarmış. Piramitten bahsetmiş elipse döndürelim bunu demiş. Kendi dönemlerinde gelir dağılımının nasıl olduğunu herkes biliyor. Sayın Bahçeli elipsle uğraşmasın biraz paralelle ilgilensin. Milletle yolları kesişmiyor. Onlar paralelle paralel şekilde yürümeye devam etsinler."

        Başbakan'ın konuşması özetle şöyle:

        "AYDA BİRKAÇ GÜNÜ İZMİR'DE GEÇİRECEĞİZ"

        Geçen hafta bereketli bir hafta oldu. Yurtiçi ziyaretler gerçekleştirdik. Bu bizim için enerji kaynağı oluyor. Kongrelerimizi yaptık. İzmir'de sivil toplum kuruluşları ile buluştum ve müjde verdim. Şimdi Başbakanlık Ofisi'ni İzmir'de açıyoruz en kısa zamanda. İzmir'e verdiğimiz önemli göstereceğiz. Ofisin devreye girmesi ile ayda birkaç günümüzü İzmir'de geçireceğiz, faaliyetleri koordine edeceğiz. Bizzat İzmir'deki gelişmeleri takip edeceğiz. Önümüzdeki Mayıs ayında Konak Tüneli'ni açacağız. İzmir'i Ege ile ulaşımla, ticaret hatları ile irtibatlandıracağız. Ekonomik kalkınmaya önem veriyoruz.

        "BAHÇELİ GEOMETRİ MERAKINA SARMIŞ"

        Biz milletimizle buluşurken diğerleri de koalisyon çabalarını sürdürüyorlar. HDP, MHP, CHP kendi politikalarını anlatmak yerine Ak Parti üzerinden konuşuyorlar. Ümit ederiz ki bizim gittiğimiz her yere giderek Türkiye'yi tanımaya başlar. Ama hızımıza ulaşmaları mümkün değil. Onlar bizi takip etmeye devam etsin. Perde gerisinde ittifak çalışmalarını görüyoruz.

        Sayın Bahçeli yine geometri merakına sarmış. Piramitten bahsetmiş elipse döndürelim bunu demiş. Kendi dönemlerinde gelir dağılımının nasıl olduğunu herkes biliyor. Sayın Bahçeli elipsle uğraşmasın biraz paralelle ilgilensin. Milletle yolları kesişmiyor. Onlar paralelle paralel şekilde yürümeye devam etsinler.

        "HEPİNİZ BİRLİKTE GELİN"

        Zaferin de tadı var hepiniz birlikte gelin. Hepinize karşı zafer kazanmak bizim için zevk olacak. Muhalefet başka başarılardan ilham alıp yapabilir miyiz diyor. Tavsiyem başka yerlere gitmesinler. Biz sadece milletimizi örnek alıyoruz, muhalefet popüler gündem arayışı içinde.

        "KREDİ İMKANI VERECEĞİZ"

        Türkiye’ye gelen turist uçaklarına yakıt desteği vereceğiz. Tur operatörlerine kredi imkanı vereceğiz. Dün talimat verdim. Borçlarını yapılandıramayan Bağ-Kur’lu vatandaşlarımız sağlık yardımlarından yararlanabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ