Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam 550 bin dolarla girdikleri çikolata işine talip çok - Lüks Yaşam Haberleri

        Rojda ve Ruken Demirer'in 550 bin dolarlık yatırımla hayata geçirdiği el yapımı çikolata markası Marie Antoinette Chocolatier, 1 yılda hedefi buldu. Kurumsal alanda da servise başlayan ve Bağdat Caddesi'ne firmeye hazırlanan markaya ortak olmak isteyen yerli ve yabancı adaylarla görüşmeler başladı.

        Oyuncu kardeşler Rojda ve Ruken Demirer, 2010'da çikolataya yatırım kararı aldı. Çikolata aşığı Fransa Kraliçesi Marie Antoinette'nin adından ilham alarak Belçika ve Paris'ten gelen hammaddelerle el yapımı çikolata üreten bir marka oluşturan Rojda ve Ruken Demirer, şimdilerde yerli ve yabancı girişimcilerden ortaklık teklifleri alıyor. Marie Antoinette Chocolatier'in gelişimini Ruken Demirer anlatıyor:

        -Çikolata butiği açma fikri nereden doğdu? Kişisel bir ilgi mi, yoksa çikolata pazarı yatırım yapmak adına size çekici mi geldi?

        Başlangıçta ilgi duyduğum bir alan olduğu ve Türkiye'de beni tatmin eden kalitede çikolata bulamadığım için bu işe girdim. Sonra bunun ne kadar geniş boyutlu ve büyük bir sektör olduğunu gördüm. Kalite hedefimiz yüksek olduğu için Avrupa'nın en iyi çikolata hammadde ve meyve özlerini tespit ettik. Bu kaliteyle sektöre girmek adına düşük marjda karı tercih ederek fiyatlarımızı uygun tuttuk. Kısa zamanda da çok kaliteli bir müşteri kitlesi edindik.

        TEK AVM TERCİHİ ZORLU CENTER

        -İlk butik Nişantaşı'nda açıldı. Yeni yerler düşünüyor musunuz?

        İlk butik için Nişantaşı'nı seçtik; çünkü, buraya alışveriş yapmaya gelenler, kaliteye duyarlı bir kitle ve ayrıca marka konumlandırması açısından da doğru bölge. Işık Lisesi'nin sokağında 1800'lerin Fransa'sını andıran bir dekorasyonla butik bir mağaza yaptık. Bu mağazaya gelip çikolata almanın bile tek başına bir deneyim olmasını arzu ettik. Çikolatanın içeriğindeki kalitenin dışında, görsel tasarımına ve çeşitliliğine de önem vererek çok özel kutular tasarladık. İkinci durak Bağdat Caddesi olacak. İstisna yapıp alışveriş merkezlerine (AVM) girersek, bu sadece Zorlu Center olacak. Bu arada kurumsal satışlar da önemli yer tutmaya başladı. Özellikle A plus müşterilerine çikolata göndermek isteyen firmalar, bir telefonla sipariş veriyorlar. A plus müşteriye hitap eden büyük mağazalarla da iş birliktelikleri başlatmak üzereyiz. Büyüme stratejimiz; yeni mağazalar, kurumsal alanda hizmet ve büyük iş birliktelikleri. Bunu gerçekleştirmek için daha fazla sermaye ve yönetim bilgisine ihtiyacımız var. Sağlıklı büyüme adına şu anda yerli ve yabancı bazı ortak adaylarıyla görüşmelerimiz oluyor. Teklifleri değerlendirme aşamasındayız.

        'Başlarda zorlandık hedef bu sene tuttu'

        -İlk mağaza ne zaman açıldı? İlk günden bu yana satış grafiği nasıl?

        Marie Antoinette Chocolatier, 2010 yılbaşında açıldı. İlk aylarda zorlandığımızı itiraf etmeliyim. Ancak, 2011'de hedeflediğimiz seviyeye geldi. Özellikle rafine zevklere sahip kitlenin, devamlı müşteri haline gelmesi ve buna "en güzel hediye" olarak yaklaşmaları bizi çok mutlu ediyor.

        -Ruken ve Rojda Demirer olarak, Marie Antoinette Chocolatier'e ne kadar payla ortaksınız? Başlangıç yatırımınız ne kadar?

        Rojda ile bu işe yüzde 50'şer payla girdik. İlk bir yıl içinde 550 bin dolarlık yatırım yaptık. Bunun içinde markaya yaptığımız yatırım da bulunuyor.

        'Bu iş benim için tutku'

        -Diğer premium çikolata markalarından farkınız nedir? Rekabette nasıl öne çıkabilirsiniz?

        Evet premium pazara hitap eden başka firmalar da var. Ancak bu konuda son sözü müşteri söyler. Farkımız, ziyaretçilerin söylemiyle olağanüstü lezzet, görsel tasarım ve özel kutuları. Ayrıca çikolatalarımız alışılmışın dışında günlük olarak üretilirken, ömrünü uzatacak hiçbir katkı maddesi de kullanılmıyor.

        -Oyunculuğu tamamen bıraktınız mı? Hangi işten daha çok keyif aldınız?

        Oyunculuğu çok severek yapıyordum. Ancak çikolata ve bu işi büyütme tutkusu ile Türkiye'nin Avrupa pazarında kaliteli premium çikolatada bir marka haline gelmesi hedefi, benim için bir tutku. Mutfağa da giriyorum ve 20 mağaza da olsak yine mutfağa yakın olacağım. Bu işin ruhu ve sanat tarafı var. Premium segmentte tek bir gün, tek bir çikolatanin bile mükemmel olmaması gibi bir lüksümüz yok.

        Menekşe Ataselim / HT Ekonomi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ