Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? uçuş yasağı kalktı - Haberin Var Mı? Haberleri

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından imzalanan asker ve sivil ayrımı gözetilmeden Türk Hava Sahası’nın esnek kullanımına imkan tanıyan yönetmelik yürürlüğe girdi.

        Buna göre artık yolcu uçakları Türkiye genelinde serbestçe gidebilecek. Böylece askeri alanların çevresine göre çizilen uçuş rotaları kısalacak ve yeni rotalar ''kuş uçuşu'' belirlenecek.

        BİLET FİYATLARI UCUZLAYACAK

        Böylece uçaklar daha kısa mesafeden uçacağı için hem yıllık 500 milyon dolar kar sağlanacak hem de biletlerde indirim yolu açılacak. Anlaşmadan önce yolcu uçaklarının uçuş güzergahı üzerindeki askeri alanların üstünden uçması yasaktı.

        Yapılan anlaşmayla birlikte yolcu uçakları ihtiyaçlarına göre doğrudan rota belirleyebilecek. Böylece uçakların yolları kısalacak, ilave uçuş yolları anlık belirlenebilecek, önemli oranda yakıt ve zaman tasarrufu sağlanacak, uçakların bakım maliyetleri azalacak, çevre kirliliği ile birlikte küresel ısınma etkisi azalacak ve uçakların toplam aktif kullanma süresinin artışı gibi doğrudan veya dolaylı tasarruflar ile birlikte yıllık 500 milyon dolar kar elde edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ