Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Accenture Digital Türkiye'de faaliyet geçiyor - İş-Yaşam Haberleri

        Accenture, Accenture Digital ile Türkiye’de de faaliyete geçiyor. Global bir şirket olan ve digital platformda adını duyuran Accenture'ın yeni hedefi işletmeler için yeni değer kaynağı yaratarak büyümelerini sağlamak. Firma yetkililerinden yapılan açıklamaya göre Accenture Digital, özel dijital dönüşüm uygulamaları ile farklı alanlarda faaliyet gösteren işletmelere milyonlarca dolar ek kazanç yarattı. Accenture Digital, yeni birimin ve sunacağı hizmetlerin şirketlerin dönüşümüne katkısını şöyle tarif ediyor: “İşletmeler, dijital hizmetlerin gücünden yararlanarak yeni gelir kaynakları yaratabilecek ve büyüme sağlayacak. Dijital platform; işletmelerin müşteriler ve tedarikçilerle etkileşimlerini temelden değiştirerek geleneksel iş yapış biçimlerini yeniden şekillendirecek."

        DİJİTAL ÇAĞIN KURALLARI

        Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş, Accenture Digital’ın tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de faaliyete geçmesiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Dijital, dünyaya bin yılda bir gelebilecek bir fırsattır ve Türkiye dahil her ülkeye eşit imkanlar sunmaktadır. Türk şirketler bu fırsatı değerlendirirse dünya ligine çıkıp global firmalarla rekabet edebilecek duruma gelebilirler. Şirketlerin, Dijital Çağ’ın doğurduğu yeni rekabet ve zorluklara hazır olabilmek için dijital

        dönüşüme hız vermeleri gerekiyor."

        Accenture Digital Türkiye Lideri Cenk İkiz ise dünyada lansmanı gerçekleşmekte olan Accenture Digital hizmetleri kapsamında 28 binin üzerinde dijital platform profesyonelinin bir araya geldiğini belirtti. Accenture Digital hizmetleri ile 2014 finansal yılında dünyada yüzde iki haneli büyüme göstererek 5 milyar dolarlık bir iş hacmine ulaşıldığını belirten İkiz şunları söyledi:

        ‘Türkiye’deki şirketlerin büyümelerini sağlamak için, bu şirketlere özel olarak tasarlanacak dijital hizmetler sunmak ve onların dönüşerek yeni fırsatlar yaratmalarını sağlamak amacıyla Accenture Digital’ı dünyayla aynı anda Türkiye’de de uygulamaya geçirdik. Accenture Digital olarak, müşterilerimiz için dijital stratejiler geliştirecek, dijital teknolojileri uygulayacak, kısacası şirketlerin dijital yolculuğunun her aşamasında yanında olacağız. 2015’in ilk yarısında ise şirketlerin dijital haritalarını çıkaracağız ve Accenture Digital Index sonuçlarını yayınlayacağız. Böylelikle şirketlere dijital dünyadaki fırsatların büyümeleri için önemini vurgulamak ve dolayısıyla Türkiye’nin bu dijital dalgayı yakalamasında da doğrudan etkili olmayı hedefliyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ