Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Terim, işadamlarına başarısının formülünü açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Neşet KARADAĞ / HT GAZETE

        Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Letonya beraberliği sonrası ücreti başta olmak üzere eleştirilerle karşılaşırken memleketi Adana’da Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin ‘Liderlik ve Başarı’ paneline katıldı. Terim, işadamlarına başarısının formülünü 3H formülüyle açıkladı: Hayatınızda ‘Hazır’ olursanız, ‘Hızır’ yardımınıza yetişir ve ‘Huzur’a erersiniz.

        Letonya maçından sonra aldığı ücret de dahil olmak üzere eleştirilere maruz kalan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD) Gelişim Atölyeleri’nin konuğu olarak ‘Liderlik ve Başarı’ konulu panelde konuşma yaptı.

        ‘BAŞARI BİR YOLCULUK’

        Terim, başarıda uyguladığı 3H formülünü de anlattı. Terim, “Uyguladığım 3H formülüm var. ‘Hazır, Hızır, Huzur’. Hayatınızda hazır olursanız, Hızır yardımınıza yetişir ve huzura erersiniz. Hazır olmak için elinizden geleni yapın. Bazen içi boşlar bile yükselebilir balonlar gibi! Dolu ve hazır olmanız gerek. Hızır nasılsa yardımınıza gelir. Hazır olmadan Hızır’ın gelmesini beklemeyin” diye konuştu.

        Terim, başarı için risk aldığına dikkat çekti. “Risk almak ve aidiyet. En önemli konu bu” diyen Terim, “Bir yere ait hissetmediğiniz yerde başarılı olmak çok zor. Önce içinde hissetmelisiniz. Aile gibi. Ekibinize de aidiyet duygusunu hissettirmelisiniz. Başarı ardından gelecektir. Hayal etmekten geri kalmayın.

        Hayal bilgiden daha önemlidir ve öndedir. En güzel örnek, benim doğduğum yer, çıktığım yol ve bugün geldiğim noktadır. Başarı bizim için bir yolculuktur. Sadece bir varış noktası değil. Hedefe giden yolda hep beraber kenetlenerek ve hiçbir zaman ürettiklerimizle yetinmeyerek yürümek gerekir” dedi.

        “Başarının hep daha iyisi var ve bunu kovalamak lazım” diyen Terim, başarıyı yeterli görmediğini belirterek, “Kazandığımız başarıya şükredelim onunla gurur duyalım ama bir yenisinin peşinde koşalım. Olduğumuz yerle yetinmeyelim. Yenilerine yelken açalım. Etkili lider, birleştirir, değiştirir, değişim yaratır, iz bırakır, fark yaratır. Kaybetme cesareti olmayanların gerçeği söyleme kapasitesi yoktur” dedi.

        "ELEŞTİRİLER GADDAR VE ACIMASIZCA OLUYOR"

        Eleştirilerin olması gerektiğini, yapıcı eleştirileri her zaman herkesin saygıyla karşılayacağını kaydeden Terim, “Ama, eleştiriler bazen manasını aşıyor. Gaddar ve acımasız oluyor. Eğer Türk Milli Takımı 3 maçta 1 puan almışsa muhakkak eleştiriyi hak etmişimdir. Ama eleştiriyi yapanlar unutmasınlar ki, bir defa ilk başta ben kendimi eleştiriyorum. Allah’a çok şükür zaten iskelet gibiyiz. Buradan bakınca karşıdan da görüyorsunuz. Eleştirinin bir üslubu, edebi olur” diye konuştu.

        PARANIN KAZANDIĞI İNSAN

        Terim, ücretiyle ilgili eleştirilere, “Alnımın teriyle kazanıyorum. İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan kork” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ