Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Cem Boyner büyümenin formülünü verdi - İş-Yaşam Haberleri

        Meltem ERSOY / HT GAZETE

        Büyümek için müşterinin asla dinlenmemesi gerektiğini söyleyen Boyner Holding Başkanı Cem Boyner, “Büyümek için inovatif olun ve kendinize ikinci bir çılgını mutlaka bulun. Çünkü fikrinize inanan en azından bir kişi bulamazsanız, size kimse inanmaz” dedi.

        Boyner Holding Başkanı Cem Boyner, büyümek isteyen şirketlerin asla müşterisini dinlememesi gerektiğini söyleyerek, “Çünkü müşterinizi dinlemek mevcut işiniz için iyidir, bunu yapmak zorundasınız yoksa ölürsünüz. Ama büyümek ve inovatif yeni bir şey yapmak için müşterinizi dinlemeyin, onlar için tasarlayın” dedi. Girişimciliği destekleyen öncü kuruluşlardan Endeavor’un gala yemeğinde konuşan Boyner, girişimcilere ve girişimci adaylarına akıntıya kapılmama, akıntıya yön verme telkininde bulundu. Boyner, girişimcilerin kendilerine mutlaka ikinci bir çılgın bulması gerektiğinin altını çizerek “Size inanacak ikinci çılgın kişi birinci çılgın kişiden, yani sizden daha önemlidir. Çünkü fikrinize inanan en azından bir kişi bulamazsanız, size kimse inanmaz” diye konuştu.

        50 GİRİŞİMCİ ADAY YARIŞIYOR

        Endeavor Türkiye Başkanı Murat Özyeğin de, bu yılki etkinliklerinin Endeavor Türkiye’nin bugüne kadar düzenlediği en geniş etkinliklerden biri olduğunu belirterek 14 ülkeden 30 şirketi temsil eden 50 Endeavor girişimci adayının yarıştığını açıkladı. Özyeğin, sözlerine şöyle devam etti:

        “Endeavor sağlam bir network olarak, büyük hedeflere ulaşmak için iş, finans, akademi, sivil toplum kuruluşları, medya ve hükümet ortaklarını bir araya getiriyor. Bizler, her şeyin çözümünün girişimcilik olduğuna inanıyoruz. Biz de dernek olarak Türkiye genelinde etkin girişimciliği teşvik etmek için mentorluk, eğitim ve yatırım programlarımızı sürdürüyoruz.”

        'ÇOK İNOVAKTİF BİR SİYASİ PARTİ KURDUM'

        Konuşmasına siyasi yaşama atılmasından örnek vererek başlayan Cem Boyner, “Evet ben bir girişimciyim, insanların hayatını değiştirmek beni motive ediyor. Hatta bu amaçla 20 yıl önce siyaseti bile denedim” diye konuştu. Sözlerine “Oldukça inovatif bir siyasi parti kurdum” şeklinde devam eden Boyner, siyasetteki ilk günlerini, İncil’de hikâyesi anlatılan Davut Peygamber’in dev Golyat’a karşı verdiği mücadeleye benzetti.

        'MÜŞTERİLER SEÇMENDEN DAHA NET VE ŞEFFAF'

        Boyner, Kürtlerle ilgili görüşlerinden ve siyasi düşüncelerinden dolayı en az 20 kez hakkında dava açıldığını kaydetti. “6 ile 21 yıl arası hapis cezalarıyla yargılandım” diyen Boyner, ceza almadığını ama siyaseti bırakarak müşterilerine dönmeyi tercih ettiğini söyledi. Boyner, eski bir ABD Başkanı’nın seçimleri kaybettikten sonraki “Seçmenlerin çoğu tarafından eski ABD Başkanı olarak seçildim” sözlerini hatırlattı ve ekledi: “Benimki de öyle bir şey oldu. Ben de müşterilerime döndüm. Zaten müşterilerimin elinde seçmenlerime göre kendimi daha rahat hissediyorum. Bana göre daha şeffaf ve net bir ilişki.”

        YEŞİL GİRİŞİMCİLER YATIRIMLARI DOĞRU YÖNE ÇEVİRİYOR

        Murat Özyeğin, sosyal girişimcilerin toplumsal sorunlara çözüm aradığını kaydederek, şu örnekleri verdi: “Kadın girişimciler, cinsiyet önyargılarını kırıyor. Yeşil girişimciler, sürdürülebilirliğe yönlendiriyor, dolayısıyla yatırımların doğru yöne akmasını sağlıyor. Genç girişimciler, yeni nesli anlatıyor. Hepsi geleceğin daha iyi kurulması için bir tuğla koyuyor. Dolayısıyla daha fazla girişimciye ihtiyacımız var. İşte Endeavor’a bu yüzden inanıyorum.”

        BEN ŞANSLI BİR AİLEDE DOĞDUM

        Endeavor Global Başkanı Edgar Bronfman, “Ben şanslı bir insan olarak olanakları olan bir ailede doğdum. Ve bu benim hayat boyu insanlara olanak sağlamak için fikirler üretmeme vesile oldu” dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ