Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Cola Cola İçecek BM endeksine girdi - İş-Yaşam Haberleri

        Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek (CCİ), şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlikteki performansıyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından hazırlanan UNGC 100 Endeksi'ndeki ilk ve tek Türk şirketi oldu. Akşam'ın haberine göre, Coca-Cola İçecek Grup Kurumsal İlişkiler Direktörü Atilla Yerlikaya, İzmir’deki fabrikalarında bu başarıya imza atmalarında büyük rolü olan Türkiye operasyonlarının sürdürülebilirlik başarılarını paylaştı.

        SU TÜKETİMİ % 19 DÜŞTÜ

        Atilla Yerlikaya, 2006 ila 2013 yılları arasında yürütülen verimlilik projelerinin sonucu olarak Coca-Cola İçeceğin, litre başına su tüketimini %19 oranında düşürdüklerini kaydetti. Yerlikaya, Coca-Cola İçecek'in bir yıl içerisinde sadece Türkiye’de 665 milyon litre suyu kaynağına geri döndürerek, 7.900 hanenin yıllık su ihtiyacına eşit miktarda suyu doğaya geri kazandırdıklarını ifade etti.

        ENERJİDEN TASARRUF

        CCİ’nin, 2013’te pazara yerleştirdiği enerji tasarruflu soğutucular ile 343 milyon kilowatt saat enerji tasarrufu sağlayarak, 157 bin ton karbonemisyonunun önüne geçtiklerini belirten Atilla Yerlikaya, “Bu rakam 13 milyondan fazla ağacın atmosferden temizlediği karbondioksit gazına ve 60 binden fazla hanenin yıllık enerji ihtiyacına eşit” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ