Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer Türkiye'nin en zengin kişilerinin gençlik fotoğrafları - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Sizler için Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Steve Ballmer Apple kurucularından Steve Jobs ve Steve Wozniak gibi teknoloji alanında dünyanın en ünlü bazı liderlerinin gençlik yıllarına ait fotoğraflarından derleme yapıldı.

        İşte teknoloji'nin babalarının en genç görüntüleri

        2

        Apple CEO'su Steve Jobs

        Apple CEO'su Steve Jobs , Cupertino’da orta okul ve California lisesini okuduktan sonra Steve Wozniak ile tanıştı. Bilgisayar aşkı olan ikili 1976 yılında Apple’ı kurdu.

        3

        Apple'ın kurucularından Steve Wozniak

        Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, San Jose, Kaliforniya'da doğdu. Lisede okurken yaz aylarında Hewlett-Packard’da çalışan Wozniak, yine burada çalışırken Steve Jobsile tanıştı.

        4

        Microsoft kurucusu Bill Gates

        Seattle, Washington’da büyüyen Microsoft kurucusu Bill Gates, Lakeside Okulu adında prestijli bir hazırlık okuluna katıldı ve ilk bilgisayar kullanmaya burada başladı. Gates, daha sonra Harvard'a gitti ve 1975 yılında Paul Allen ile Microsoft'u kurdu.

        5

        Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt

        Virginia’da büyüyen Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt, Yorktown Lisesi'nde okudu.

        6

        Apple CEO'su Tim Cook

        Apple CEO'su Tim Cook, Mobile, Alabama’da büyüdü ve Robertsdale Lisesi katıldı. Auburn, Duke ve IBM'de 13 yıl çalıştıktan sonra Cook, 1998 yılında Apple'a katıldı.

        7

        Eski Microsoft CEO'su Steve Ballme

        Eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer Detroit'te doğdu ve Michigan'da büyüdü.

        8

        Google'ın kurucularından Sergey Brin

        Google'ın kurucularından Sergey Brin Moskova'da doğdu ve altı yaşındayken Sovyetler Birliği'nden ABD'ye göç etti. Maryland okulunda okuyan Brin, 1998 yılında Larry Page ile birlikte Google’ı kurdu.

        9

        Amazon CEO'su Jeff Bezos

        Amazon CEO'su Jeff Bezos Albuquerque, New Mexico doğumlu ama Miami Palmetto Senior High School Florida lisesinde okudu. 1994 yılında Amazon’u kurmadan önce ise Florida ve Princeton Üniversitesi'nde okudu.

        10

        Google'ın kurucularından ve CEO'su olan Larry Page

        Michigan’da büyüyen Google'ın kurucularından ve CEO'su olan Larry Page de Okemos Montessori Okulu ve East Lansing Lisesinde okudu. 1998 yılında Sergey Brin ile birlikte Google'ı kuran Page, Stanford at Michigan Üniversitesi'nde mühendislik ve bilgisayar bilimlerini bitirdi.

        11

        Milyarder girişimci Mark Cuban

        Pensilvanya’da büyüyen milyarder girişimci Mark Cuban, Mount Lebanon Lisesi ve Pittsburgh Üniversitesi’nde okudu. Indiana Üniversitesi'nde kayıt olmak için bir yıl sonra Pittsburgh Üniversitesi’nde ayrıldı ve 1990 yılında 6.000.000 $ maliyet ile ilk şirketi MicroSolutions’u satın aldıktan sonra Teksas'a taşındı

        12

        Dell kurucusu ve CEO'su Michael Dell

        Dell kurucusu ve CEO'su Michael Dell, Herod İlköğretim Okulu ve Houston, Memorial Lisesinde okudu. Teksas’t a büyüyen Dell, Texas Üniversitesi'nde okuduktan sonra 1984 yılında Dell Computer Corporation’u kurdu.

        13

        Yahoo kurucularından ve eski CEO'su Jerry Yang

        Yahoo kurucularından ve eski CEO'su Jerry Yang Tayvan doğumlu ama 10 yaşında iken San Jose, Kaliforniya’ya taşındı. SIERRAMONT Orta Okulu ve Piedmont Hills Lisesinde okuyan Yang, Stanford’da okurken David Filo ile tanıştı ve ikili 1994 yılında Yahoo! Adlı ilk şirketi kurdu.

        14

        Ferit Şahenk

        Milyar dolarlık servete sahip olan bugünün patronlarının gençlik hallerini hiç görmüş müydünüz?
        Doğuş Holding'in ve Garanti Bankası'nın yönetim kurulu başkanı. Şahsi serveti Forbes dergisine göre 2014 yılı itibariyle 2,1 milyar dolar. Üniversiteden mezun olduktan sonra 1991 yılında Garanti Menkul Kıymetler Şirketi'ni kurdu.

        15

        1990-1997 yılları arasında Doğuş Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı. 2 Nisan 2001'de, yaptığı yatırımlarla Doğuş Holding'in temelini atan ve sonrasında Doğuş Holding'i kuran babası Ayhan Şahenk'in vefat etmesiyle Doğuş Holding'in başına geçti.

        16

        Hüsnü Özyeğin

        Üniversite öğrenimini yurt dışında tamamlayan Özyeğin, mezuniyetinden sonra üç yıl çalışıp Türkiye'ye döndü. Kolej arkadaşı Mehmet Emin Karamehmet'ten iş teklifi aldıktan sonra Pamukbank Genel Müdürü oldu. 1984'te yine Karamehmet'e ait Yapı Kredi Bankası'nın genel müdürlüğüne geçti.

        17

        Finansbank'ı National Bank of Greece'ye satan Özyeğin daha sonra Fibabanka'yı kurdu. Özyeğin Üniversitesi'nin kurucusu olan Hüsnü Özyeğin Forbes'in Mart 2010 araştırmasına göre 3 milyar dolarlık servetiyle birinci, 2014 yılıdna yine 3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 3'üncü ismi oldu.

        18

        Leyla Alaton

        Leyla Alaton Günyeli başarılı Türk iş kadınları arasında ilk sıralarda gelmekte. Alaton, İş adamı ve Alarko'nun kurucusu İshak Alaton'un ilk çocuğu.

        19

        1989'da Alarko Şirketler Topluluğu Tanıtım Koordinatörü olan Alaton, TÜGİAD ve Doğal Hayatı Koruma Derneği başta olmak üzere çok sayıda derneğin üyesi.

        20

        Cem Boyner

        Boyner mağazalar zinciri sahibi Cem Boyner, kariyeri boyunca Altınyıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı, TÜSİAD başkan yardımcılığı ve aynı kurumun başkanlığı gibi pek çok farklı görevlerde bulundu.

        21

        Cem Boyner, bir dönem TÜSİAD başkanlığı görevini yürüten Ümit Boyner'in de eşi.

        22

        Murat Ülker

        Murat Ülker, (Türk sanayici, iş adamı) 1959 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamlamış ve Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun oldu.

        23

        Murat Ülker, halen Bünyesinde Ülker markasını da barındıran yiyecek ve içecek sektöründe lider olan Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte. 2014 itibariyle yine Forbes'in yaptığı araştırmaya göre Ülker, 3.7 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi.

        24

        Tuncay Özilhan

        Kayseri doğumlu Türk İş Adamı, Saint Joseph Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde Long Island Üniversitesi’nde işletme master’ı (MBA) yaptı.

        25

        1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başlayan iş hayatı, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü ve 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevleri ile devam etti. Tuncay Özilhan, 2007 yılı Mayıs ayında devraldığı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte.

        26

        Vehbi Koç

        16 yaşında Ankara'da babasının açtığı bakkal dükkânı ile ticaret hayatına atılan Vehbi Koç, 1938 yılında Koç Ticaret A.Ş.'yi kurdu. Koç Holding, Türkiye'nin ilk Holdingi ünvanına sahip oldu. 1940'lardan itibaren ardı ardına gelen endüstriyel girişimler, uluslararası ortaklıklar ve faaliyet alanındaki genişlemeler Koç Holding A.Ş.'nin temelini oluşturdu.

        27

        Vehbi Koç 1986 yılında emekli olmuş ve Koç Topluluğu şirketlerinin liderliğini oğlu Rahmi Koç'a devretti. Vehbi Koç, 1996 yılında vefat etti.

        28

        Can Kıraç

        1950 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümünden mezun olan Can Kıraç, aynı yıl Ankara'da Koç Ticaret Şirketi Otomobilcilik Şubesi'nde çırak olarak çalışma hayatına atıldı. Koç Holding bünyesinde 41 yıllık müthiş bir kariyere sahip olan Can Kıraç bu süreç içerisinde Vehbi Koç'un en yakın arkadaşı, yol arkadaşı oldu.

        29

        Vehbi Koç'un tüm ısrarlarına rağmen kariyerini Koç Holding'den istifa ederek sonlandıran Can Kıraç iş hayatı boyunca TMSF Başkanlığı yaptı ve birçok önemli alanda başkanlık ve yöneticilik pozisyonlarında bulundu.

        30

        Suna Kıraç

        Suna Kıraç Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekili. Suna Kıraç, 1999'da üstün yöneticilik ve liderlik vasıfları ile Koç Holding'e, iş dünyasına ve Türk çocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından Onur Üyeliği'ne layık görüldü.

        31

        9 yıldır ALS adı verilen hastalıkla mücadele eden Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç'la birlikte kurdukları Pera Müzesi ve 1 Mart 2007'de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile ülkesine hizmet yatırımlarını sürdürmekte. Forbes'e göre Suna Kıraç'ın 2014 yıl ıserveti 1.8 milyar dolar.

        32

        Ömer İnönü - Mustafa Koç - Rahmi Koç

        Ömer İnönü, Türk iş adamı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün büyük oğlu. Türkiye Toprak, Seramik, Çimento ve Cam Sanayii İşverenleri Sendikası'nın da kurucularından. 1952 yılında Engin Hanım ile evlenen Ömer İnönü'nün Hayri ve Eren isminde iki çocuğu oldu.

        33

        Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olan Rahmi Koç, yönetimi ünlü iş adamı olan babası Vehbi Koç'tan devralmış ve kariyerinde çok önemli gelişmelere imza attı. 4 Nisan 2003 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığını oğlu Mustafa Koç'a devreden Rahmi Koç'un pek çok farklı alanda da ödülleri bulunmakta. Forbes'e göre Rahmi Koç'un 2014 serveti 2.1 milyar dolar.

        34

        Mustafa Koç, başarılı Türk iş adamlarındandır. 4 Nisan 2003'ten itibaren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Mustafa Koç evli ve iki kız çocuk babası. Fenerbahçe Spor Kulubü kongre üyesidir. İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yapmakta.

        35

        Sakıp Sabancı

        Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı olan Sakıp Sabancı, 7 Nisan 1933 tarihinde Kayseri’nin Akçakaya köyünde doğdu. 1948’te Akbank’da stajyer memur olarak çalışmaya başladı.

        36

        1950'de BOSSA un fabirkasına geçen Sabancı, 1955’te fabrikanın ticaret müdürü oldu. 1967’de kardeşleriyle birlikte Hacı Ömer Sabancı Holding'i kurarak Yönetim Kurulu Başkanı olan Sabancı ölümüne dek bu görevi sürdürdü.

        37


        2004 yılında öldüğünde, Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147. sırayı aldı. Sabancı Üniversitesi'ni kuran, renkli ve enerjik kişiliği ile tanınan Sabancı, halka yakın tavırlarıyla Sakıp Ağa lâkabını kazandı.

        38

        Türkan Sabancı

        Kayseri’de doğan, çocukluk ve gençlik günlerini Adana’da geçiren Türkan Sabancı, 21 yaşında teyzesinin oğlu Sakıp Sabancı’yla evlendi.

        39

        Tam 47 yıl Sakıp Sabancı’nın hem eşi hem de en yakın dostu oldu. 2001 yılında Görme Engelliler’in Işık Annesi sıfatıyla ’Yılın Annesi’ seçildi.

        40

        Güler Sabancı

        Güler Sabancı, Yüksel ve İhsan Sabancı çiftinin ilk çocuğu olarak 1955'de Adana'da doğdu. Sabancı ailesinin üçüncü nesil üyesidir. Ortaöğretimini TED Ankara Koleji'nde bitirdikten sonra yüksek tahsilini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde 1978' de tamamladı.

        41

        Aynı yıl çalışma hayatına LASSA Lastik Sanayi A.Ş.’de başladı. Sakp Sabancı'nın ölümünden itibaren Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sabancı, 2013’te Fortune tarafından “Dünyanın En Güçlü 50 İş kadını” (Amerika harici liste) arasında ikinci seçildi.

        42

        Ahmet Yakup Sabancı

        Yakup Sabancı, Sabancı Holding kurucularından merhum işadamı İhsan Sabancı'nın oğlu.

        43

        Yakup Sabancı, otomobil lastiği üreticilerinden Brisa Motor'un kurucularından. Öte yandan Ahmet Yakup Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın kardeşi.

        44

        Arzu Sabancı - Hacı Sabancı

        1987 doğumlu Hacı Sabancı, 3 sene TÜSİAD Başkanlığı yapan Ömer Sabancı'nın oğlu. Densa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hacı Sabancı, aynı zamanda Densa Denizcilik ve Hayat Tekstil şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi. Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu olan annesi Arzu Sabancı ise 25 yıldır ömer sabancı ile evli.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ