Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Brandweek & Felis İstanbul 2014 başladı. - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM/EKONOMİ SERVİSİ

        İstanbul Kongre Merkezi'nde 4-8 Kasım tarihleri arası düzenlenecek olan Brandweek & Felis İstanbul 2014 etkinliği bugün başladı. Açılışa Gazete Habertürk Genel yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Tv yapımcısı, sunucu, yazar, iş kadını Martha Stewart, Eataly'nin kurucusu iş adamı Oscar Farinetti ve gazeteci Ertuğrul Özkök gibi isimler de katıldı.

        İtalyan restoran, hazır yemek ve perakende zinciri Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti, etkinliğin açılış gününde ilginç açıklamalarda bulundu. Hem restoran hem fırın hem de market konseptiyle hizmet veren Eatly'i nasıl kurduğundan bahseten Farinetti, markayı bir İstanbul gezisi sırasında gördüğü Kapalıçarşı'dan esinlenerek yarattığını söyledi. Farinetti, "Bu fikir 1999'da doğdu. O zaman Kapalıçarşı'yı görmüştüm. Bunun modern versiyonunu yapabilir miyiz diye düşündüm" ifadelerini kullandı. Farinetti'nin konuşmasından şunları söyledi: “Dünyanın en biyolojik çeşitliliğinin bulunduğu İtalya'da doğdum. Şanslıydım. Kâr garanti altına alınmamalı. Kazanç ana amaç olmamalı. Tavuk gibi yumurtlayacaksın ve sonra yumurtladım diye ortalığı ayağa kaldıracaksın. İtalya'da şu an gençler arasında işsizlik yüzde 40. Kalite çok pahalı bir şey değil. ‘Dünyanın en iyi ürünleri İtalya'dadır’ diyenler aptal İtalyanlar'dır. Bir cihazın üzerinde tüm özellikleri yazıyorsa bir elmanın da tüm özellikleri de yazmalı."

        İNSAN KENDİSİNİ TAMAMLADIĞINA İNANDIĞI GAZETEYİ SEÇMELİ

        BrandWeek&Felis İstanbul’da “ Gazetecilik Bir Stil Objesidir” başlıklı bir konuşma yapan Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, “Dijital asla gazetenin karşısı değildir. Gazeteyi kağıda basmasam da gazeteciliğimi yaparım. Platform önemsiz” dedi.

        “Gazeteyi kağıt üzerinde siz istiyorsunuz. Gazetelerin birinci sayfaları diye bir trend var” diyen Tepeli şunları söyledi: “Gazeteler basılmayınca ve birinci sayfa olmayınca gündem oluşmuyor. İnsanlar bir birinci sayfa istiyor. Sizin hepinizin markalarını herkes tarafından sevilme şansı var. Ama gazeteler ve partiler herkes tarafından sevilmez. Bu da demokrasi. : Siyasileri istediği gibi gazete yapmadığınız gibi... Okurların ve markaların istediği gibi de gazete yapmamalısınız. Gazetecilik usta çırak ilişkisi gerektirir. Vatandaş gazeteciliği yalandır. Vatandaş doktorluğu olduğu zaman olabilir. Sırları bilmek gerçeği bilmek değildir. Sırlardan gerçeği görebilir misiniz? Hayatınızı tehlikeye atıyorsunuz bir haber yapıyorsunuz bunu önce dijitale mi yoksa gazeteye mi koyacaksınız? Türkiye bir dünya devleti bile olamaz bir gazetesi, dünya gazetesi olmadan. Kendi derdinizi anlatmak için…”

        Gazetenin sadece haber bir şey olamayacağının altını çizen Selçuk Tepeli, okuyucunun kendisini tamamladığına inandığı gazeteyi tercih etmesi gerektiğini ifade etti. Tepeli, “Gazeteyi pantolon, gözlük seçer gibi seçmelisiniz. Size yakışıp yakışmadığına bakmalısınız. Sizi tamamladığına inanmalısınız. Koltuğunun altında tablet taşımak ile New York Times taşımak farklıdır. Kime reklam yapıyorsanız, o insanların hayatında yer almak zorundasınız” diye konuştu.

        EN ÖNEMLİ ŞEY ÖĞRENMEK

        BrandWeek & Felis İstanbul’da Özlem Dalga’nın sorularını yanıtlayan ABD’li ünlü TV yapımcısı ve iş kadını Martha Stewart da “İyi bir fikre sahip olun, iyi ekiple çalışın” tavsiyesinde bulundu.

        Stewart, “Markalar tüketicinin kendilerine ihtiyaçları olduğu ve istenildikleri yerde olmalı. Dönüşüm ve merak önemlidir, en önemli olan şey öğrenmektir. Ancak böylelikle yararlı olabilir” dedi.

        'YAKINDA ORGANİK ÇAY ÜRETİMİNE BAŞLAYACAĞIZ'

        Açılışta söz alam Çaykur Genel Başkanı İmdat Sütçüoğlu, "Günde 30 - 40 bardak çay içerim" sözüyle salonu kahkahaya boğdu. Sütçüoğlu dünyada en çok çay tüketen ülke olduğumuzu ama üretimde 7. sırada bulunduğumuzu belirterek, "ünyada çok bilinmememizin nedeni ürettiğimiz çayı ülke içinde tüketiyoruz." dedi. Sütçüoğlu, Türkiye'de coğrafi yapı nedeniyle haşere zehiri kullanmadan çay üretildiğini belirterek "İleride organik çay da üreteceğiz." dedi. Gazeteci Ertuğrul Özkök ise marka olmanın önemine değinerek "Bu çağda markalar yaratmak istiyorsanız insan markalar yaratmanız gerekir

        ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

        BrandWeek2014’te Lovemarks ödülleri de sahiplerini buldu. İşte ödül alan şirketler:

        Giyim kategorisinde: LC Waikiki

        Kredi kartı kategorisinde: Bonus

        Kozmetik kategorisinde: Avon

        Bankacılık kategorisinde: İş Bankası

        Ev temizlik kategorisinde: Domestos ve Cif

        Akaryakıt kategorisinde: Opet

        Beyaz eşya kategorisinde: Arçelik

        Süpermarket kategorisinde: Migros

        Gazlı içecek kategorisinde: Coca Cola

        Cep telefonu kategorisinde: Samsung

        Otomobil kategorisinde: Volkswagen

        Çay kategorisinde: ÇayKur

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ