Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Moody's, küresel büyüme beklentilerini açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2015 yılında küresel büyümede kayda değer bir gelişme beklemediğini belirtti.

        Moody's'in resmi sitesinde yapılan açıklamada, küresel büyümede bundan sonraki 2 yıl içerisinde kayda değer bir gelişme olmayacağı ifade edildi.

        Çin'deki yavaşlama ve Avro Bölgesi, Brezilya ve Güney Afrika'daki yapısal engellerin ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilediği bildirilen açıklamada, G-20 ülkelerinin 2015 ve 2016 yılında yüzde 3 civarında büyüme kaydetmesinin beklendiği aktarıldı.

        Açıklamada, 2014 yılında büyümeyi olumsuz etkileyen faktörlerin bundan sonra 2 yıl daha devam edeceği öngörüsünde bulunuldu.

        Avro Bölgesi, Japonya ve Brezilya'da iç faktörlerin ekonomik aktiviteyi büyük ölçüde etkileyeceğine işaret edilen açıklamada, ABD, İngiltere ve Hindistan'da sürdürülebilir, güçlü bir büyüme beklendiği bildirildi.

        Açıklamada, Avrupa'da ekonomik büyümenin önemli bir gelişme göstermeyeceği vurgulanırken, Avrupa'nın 2015'te yüzde 1, 2016'da ise yüzde 1,3'ten daha az büyüyeceği tahmin edildi.

        Rusya'nın büyümesinde 2015 yılında herhangi bir sıçrama olmayacağı belirtilen açıklamada, İngiltere'nin ise 2015 ve 2016 yılında yüzde 2,5 civarında büyüme kaydetmesinin beklendiği aktarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ