Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Aile şirketi halka arz oluyor! - İş-Yaşam Haberleri

        Elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımında kullanılan ekipmanları üretmek amacıyla kurulan ve şu an 4 ortaklı bir aile şirketi olarak varlığını sürdüren Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. halka açılıyor. 40.000.000 TL sermayesi bulunan Şirket'in ortaklarından Sait Ulusoy, Kubilay Hakkı Ulusoy ve Enis Ulusoy'a ait toplam 12.000.000 TL nominal değerli paylar 13,40 TL - 16,00 TL fiyat aralığından satışa sunulacak. Fazla talep gelmesi durumunda ise aynı ortaklara ait toplam 1.800.000 TL nominal değerli paylar da satışa sunulabilecek.

        Payların halka arzına ilişkin izahnamenin 5 Kasım'da Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandığı halka arzda talep toplama tarihleri 13-14 Kasım olarak belirlendi. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin Global Koordinatör ve Tek Talep Toplayıcı olarak aracılık ettiği bu arzda 18 aracı kurumdan oluşan bir yurtiçi konsorsiyum da kuruldu. Halka arzda payların yüzde 10'u yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 70'i ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

        İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 2009 yılından bu yana her yıl yayınlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması sonuçlarına göre 2013 yılında ilk 500 içerisinde 393. sırada yer alan Ulusoy Elektrik Türkiye elektromekanik sektöründe %37'lik pazar payına sahipken TİM'in hazırladığı 2013 "Türkiye'nin En Büyük İlk 1000 İhracatçı Firması" verilerine göre genel sıralamada 205. sırada yerini aldı.

        Şirket Cezayir'de yeni bir hücre montaj tesisi kurmayı planlıyor. Rusya ve Endonezya'da devlet kurumlarına satış yapılabilmesini ya da devlet kurumlarının açacağı mal alım ihalelerine katılabilmeyi sağlayacak olan ve halihazırda sonuna yaklaşılan onay süreçlerinin 2015 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Ulusoy Elektrik'in hedef pazarları içerisinde Fas, Tunus gibi Kuzey Afrika ülkeleri, Ortadoğu, körfez ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Avrupa ve Güney Amerika pazarları bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ