Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Contemporary İstanbul kapılarını 9. kez açtı! - İş-Yaşam Haberleri

        Bölgenin en geniş yelpazeye sahip ve en büyük uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, bugün 520 sanatçı, 23 ülkeden 108 çağdaş sanat galerisi ile beraber 70.000’den fazla ziyaretçi ile İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 12 Kasım çarşamba akşamı gerçekleşen açılış ve ön izleme davetinde cemiyet ve sanat dünyasının önemli temsilcileri bir araya geldi. Contemporary İstanbul'u ön izleme gününde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ziyaret etti.

        Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ve Uzak Doğu’nun çağdaş sanatını Istanbul’a getiren Contemporary Istanbul sanatseverler için kaçırılmayacak bir buluşma noktası olmanın yanısıra, en genç ve canlı sanat ortamına sahip, çağdaş sanatın geleceğini elinde tutan Istanbul’u keşfetme fırsatı sunuyor. Plugin Yeni Medya bölümü ile de çağdaş sanat dünyasındaki yepyeni ve yenilikçi gelişmeleri takip etme fırsatı yakalanıyor.

        Bu sene Contemporary Istanbul, 8. yılında da ana sponsorluğa devam eden Akbank Private Banking, 3 yıldır ortak sponsorluğu üstlenen Yıldız Holding ve 2014 yılında ortak sponsor olarak katılan 42 Maslak ile yola devam ediyor.

        Bu yılki katılımcı galeriler arasında Galerie Lelong (Paris), Marlborough Galleries (New York), Rampa Istanbul (İstanbul), Emmanuel Fremin (New York), Galerie Javier Lopez (Madrid), Kashya Hildebrand Gallery (Londra), Galerie Kornfeld (Berlin), Galeri Nev (İstanbul), Heis Gallery (Fukuoka-Japonya), Galeria Pilar Serra, Barbara Paci Art Gallery (Roma), Dirimart (İstanbul), Galeri Zilberman (Istanbul), Andipa Gallery (New York) ve yakında Istanbul’a da açacağı mekan ile Galleria Russo (Roma) yer alırken bu seneye özel olarak, Lütfi Kırdar Rumeli Salonu B Katı yeni ve yükselen galerilere ayrılıyor. Öktem&Aykut Gallery, Mixer, Art Nivo, Red Art Istanbul, Armaggan Art&Design Gallery, Galeri Miz, Nasui Collection & Gallery, Art350, Gaia Gallery, contemporaryerbil, Cep Gallery katılımcı galeriler arasında yer alıyor.

        BU SENENİN ÖNEMLİ DETAYLARI:

        CPLUGIN ISTANBUL BÖLGENİN EN GENİŞ VE ULUSLARARASI YENİ MEDYA SERGİSİ

        2. yaşına giren Plugin Istanbul Yeni Medya Bölümü sanatsal anlamda daha geniş bir alanı kapsıyor, sadece video sanatı değil, ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri, iç mekan mapping projeleri, robotik tasarımlar, hepsi ve daha fazlası Plugin Istanbul'da yer buluyor.

        Plugin Istanbul ile Contemporary Istanbul, çağımızın ötesine giderek ziyaretçileri geleceğe yollamayı amaçlıyor. Geçen seneki büyük başarısını takiben, daha çeşitli bir içerikle ziyaretçileri karşılamayı hedefleyen Plugin Istanbul’un bu seneki katılımcı galerileri Galerie AKINCI, DAM GALLERY, URAStudio, Yellow Peril Gallery, Sedition, Kasa Galeri, Galeri MCRD, Musion Eyeliner, NOHlab, videobrasil, MOCC, Perte de Signal, Space Invaders, Zimoun Studios, Epitome, Ouchhh, Kurye video ve Wiz.

        ÇİN ÇAĞDAŞ SANATINA FARKLI BİR BAKIŞ

        2010’dan beri Çin video sanatı koleksiyonerliği yapan Dr. Michael I. Jacobs’ın gözünden Çin video sanatını görüleceği “Now You See” sergisi yer alıyor.

        CI DIALOGUES konferans programı 2014 yılında da güncel sanatın uluslararası fikir liderlerini tartışma ve konuşmalar ile bir araya getiriyor. Konferans programının bu seneki teması "THE OTHER ART.

        ALTERNATIVES. CHOICES. OPTIONS.". Fuar alanında gerçekleşecek konferansta "Koleksiyonerliğin Geleceği", "Çağdaş Sanatın Bugünü ve Yarını'', "Ses Sanatı" ve "Yarının Fuarı" gibi konular tartışılacak.

        YENİ KÜRATÖRYEL SERGİ; CI 90 MINUTE SHOWS

        CI 2014 CI Program Direktörü Dr. Marcus Graf tarafından gerçekleştirilen etkileyici bir küratoryel sergi sunuyor:

        CI 90 Minute Shows, her 90 dakikada bir, bir sanatçının solo şovunun kurulup, sunulup, tartışılıp, kaydedilip, başka bir sanatçının kurulumu için tekrar boş bir alan bırakılarak oluşturulan bir mekan-sergisi. Sanatçılar, fuarın dört günü boyunca zaman ve yer temalı kurulumlarını sergileyecek. CI 90 Minute Shows, değişimleri takip eden, sanatın çoğulculuğunu ve çeşitliliğini destekleyen dinamik ve yönlü bir platform oluşturuyor. Ali Emir Tapan, Mehmet Ali Uysal, Charlie Stein, Lukas Ulmi, Fani Zguro, Ansen, Gentian Shkurti, Island 6, Orhan Cem Çetin, Anri Sala, Dora Garcia, Kajsa Dahlberg, Pipilotti Rist, Beyli Peter, Voldemars Johansons, Özlem Günyol, Mustafa Kunt, İsmail Necmi, Ozan Kerem Bayraktar, Buğra Erol, İrfan Önürmen, Fırat Engin, Mariam Natroshvili, Detu Jintcharadze, Anthony Laurut ve Fred Farrow bu serginin sanatçıları arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ