Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam BDDK ve Hazine'de koltuklar boş - İş-Yaşam Haberleri

        AHMET KIVANÇ / HT GAZETE

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin’in sağlık sebebiyle görevinden ayrılmasıyla ekonomi bürokrasisinde atama bekleyen makam sayısı üçe yükseldi. Hazine Müsteşarlığı 2.5 aydır, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı ise bir aydır vekâletle yönetiliyor.

        İbrahim Çanakçı’nın IMF İcra Kurulu üyeliğine gitmesinden beri boş bulunan Hazine Müsteşarlığı’na, Müsteşar Yardımcıları Burhanettin Aktaş ve Cavit Dağdaş dönüşümlü olarak vekâlet ediyor. Kulislerde müsteşarlık için Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta ismi konuşuluyor.

        Kenan Madenoğlu’nun 17 Ekim’de Başbakanlık Müsteşarlığı’na atandığı tarihten bu yana boş olan Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı için en şanslı adayın Müsteşar Yardımcısı Cüneyd Düzyol olduğu konuşuluyor.

        YENİ GELEN 2017’YE KADAR KALACAK

        BDDK Başkanı Mukim Öztekin, 23 Eylül’de geçirdiği beyin ameliyatının ardından rapor alarak evinde istirahat ederken, raporun bitmesine iki hafta kala kendi isteğiyle görevinden istifa etti. Öztekin’in yerine atanacak kişi kalan süreyi tamamlayacağı için 21 Haziran 2017 tarihine kadar görev yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ