Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Moda devleri İDF'de buluştu! - İş-Yaşam Haberleri

        İDF 2014 9. İstanbul Deri Fuarı bu yıl da dünyaca ünlü moda dergilerinden deri perakende devlerine kadar sektörün tüm profosyonellerini bir araya getirdi. Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen İstanbul Deri Fuarı 18 Kasım 2014 Salı günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece’de ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuarın açılışını TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi birlikte gerçekleştirdi.

        TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı; tabakhane, konfeksiyon, ayakkabı ve saraciye, kürk, makine ve kimyasal tedarikçileri dahil, sektöre emeği geçen tüm iş kollarını çeşitli aktivitelerle bir araya getiren ve birleştirici yapısı ile öne çıkan İDF 2014 içinde barındırdığı etkinliklerle derinin sanatla, tasarımla, yaratıcılıkla buluştuğu bir “Deri Festivali” niteliğini taşıdığını belirtti.

        35 ülkeden 368 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla dört salon ve 35.000m2 kapalı alanda gerçekleşecek İDF 2014, yurtiçi ve yurtdışından sektör profesyonellerinin buluşma noktası olacak. B.A.E, Çin, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Rusya Tataristan ve Ukrayna’dan toplam 103 kişilik bir alım heyetini ağırlayacak.

        HEDEF PAZAR UZAKDOĞU

        Dış pazarlar hakkında da bilgiler veren Ruken Mızraklı, Çin ve Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu’da pazar paylarını arttırmak istediklerini belirtti. Mızraklı, “Çin, satın alma gücünün artmasıyla Türkiye için son derece önemli bir pazar haline geldi. Bu pazarlarda sektörümüzün moda-marka algısının altını çizen çalışmalar yapıyoruz. 2023 ihracat hedefimiz olan 10 milyar dolara ulaşmak için sektör olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedefe, daha fazla inovasyon, daha fazla Ar-Ge ile marka algısı yükseltilmiş katma değeri yüksek ürünler satarak ulaşabileceğimizin bilincindeyiz” diye konuştu. Sektörün ihracatını da değerlendiren Mızraklı, “2013 yılında İhracatımız yüzde 13.5 arttı, Bu yıl Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz piyasaları etkiledi. Ancak yıl sonunda yine ihracatımızı artırarak çıkacağımızı öngörüyoruz. Hedef ülkelerimiz olan Rusya, İtalya, Çin ve Japonya’nın yanına Amerika’yı da eklemek istiyoruz” dedi.

        Özel faturalı ihracat ve turistik amaçla ülkemizi ziyaret edenlerin yaptığı satın alımlarla birlikte 4.5 milyar doların üzerinde bir ihracat hacmini temsil eden İDF 2014; ağırlayacağı nitelikli yurtdışı alıcılarla, Türk Deri Sektörü temsilcilerinin yeni iş bağlantıları kurması, var olan bağlantılarını güçlendirmesi ve yeni pazarlara açılması için eşsiz bir platform. İDF 2014’ün birbirinden ünlü isimleri bir araya getireceği “Luxury, Retail and Leather: Worldwide / Dünyada Lüks, Perakende ve Deri” Workshop’unda konuşmacılar arasında L’Officiel Italia ve L’Officiel Hommes Editörü Gianluca Cantaro, Demsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, Rusya’nın en büyük deri perakende zinciri Snowqueen’in sahibi Vugar Isaev, dünyanın en büyük ve lüks deri /kürk perakende mağazası Woux’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan’la “VSP Chalayan” markası için üç sezonluk anlaşma yapan ve “VSP” adlı butiğini Paris’in Marais bölgesinde açarak ses getiren Vizyon Deri’nin Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Kadri Soygül ve Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton bulunuyor. İtalyan Moda Konseyi Başkanı Jane Reeve de İDF 2014 konukları arasında yer alıyor.

        ULS Veller Kargo Ana Sponsorluğu’nda ve AUDI’nin Otomotiv Sektörü Sponsorluğu’nda gerçekleşen İDF 2014’te yer alacak etkinlikler arasında; 2015 / 16 trendlerinin sergilendiği “Trend Alanı”nın yanı sıra, Fashion Week standartlarında bir organizasyonla Mefi, Adamo, Derimod, Elibol by Simay Bülbül, Emelda by Deniz Berdan, Lento Fur, Punto by Hakan Yıldırım kreasyonlarının yer alacağı “Unlimited Leather” Defile Programı, çağdaş sanatçılarımızdan Kemal Tufan, Günnur Özsoy, Ebru Kale ve Meray Akmut’ un deri kullanarak İDF 2014 için özel olarak tasarladıkları eserlerin Nevzat Sayın küratörlüğünde sergileneceği “Art Meets Leather”, deriden çanta, aksesuar, giyim, mücevher tasarlayan ve alanlarında marka olmuş tasarımcıların bir arada bulunacağı özel bir proje “FashionLAB”, derinin alışılagelmiş kullanım alanları dışında, günlük hayatımızdaki yaratıcı kullanımlarına örneklerin sergileneceği “DesignLAB”, Kazlıçeşme Ar-Ge sponsorluğunda düzenlenen “Challenge for Leather/Deride Yeni Değer Yaratma” Yarışması ve Tasarımcı Hatice Gökçe tarafından, Deri Tanıtım Grubu (DTG) desteğiyle hazırlanan ve Anadolu topraklarında varlığını sürdürmüş sekiz medeniyetten ilhamını alan ‘The Leather Age - Anatolia’ projesi bulunuyor.

        Deri sektörünün tüm bileşenlerini aynı platformda bir araya getiren İDF 2014 18 – 20 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ