Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sivil Toplum Bilgi Üniversitesi Pantheon ödülleri sahiplerini buldu - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul Bilgi Üniversitesi Pantheon Kulübü, iş dünyası ödüllerini kazananları açıkladı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker “Yılın İş İnsanı”, THY Genel Müdürü Temel Kotil “Yılın Profesyoneli” ödülünün sahibi oldu. Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na da “Üstün Başarı Ödülü” verildi.

        İstanbul Bilgi Üniversitesi, iş dünyasının başarılı isimlerini “İş Dünyası Ödül Töreni”nde bir araya getirdi. BİLGİ Pantheon Kulübü öğrencileri tarafından seçilen isimler, 26 Kasım Çarşamba akşamı düzenlenen törenle ödüllerini öğrencilerin elinden aldı.

        Bu yıl ilki gerçekleştirilen ödül töreniyle, iş dünyası ve BİLGİ’li öğrencilerin bir araya getirilmesinin hedeflendiğini belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, açılış konuşmasında “Türkiye hem profesyonel hem de akademik anlamda değer yaratan önemli isimlere sahip. Biz de İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak, geleceğin başarılı iş insanlarını ve akademisyenlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hayatları boyunca BİLGİ’li olma ayrıcalığını taşıyacak olan öğrencilerimiz, bu akşam iş dünyasının önde gelen isimlerine ödüllerini veriyor. Bu ödüller, Türkiye’nin iş ve akademi dünyasına yapılan katkılar için bir teşekkür mahiyeti taşıyor” dedi.

        BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTEN İSİMLER

        İş Dünyası Ödül Töreni’nde Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker “Yılın İş İnsanı” ödülünü alırken; THY Genel Müdürü Temel Kotil “Yılın Profesyoneli” ödülünün sahibi oldu. Kotil, yaptığı teşekkür konuşmasında “Bugüne kadar pek çok ödül aldım. Ancak gelecekte önemli işler başaracak gençlerin verdiği bu ödül, en güzeli. Yarının başarılı iş insanları olacak öğrencilerin verdiği ve sonraki yıllarda değeri katlanarak artacak olan ödül için öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

        Ekonomi bilimine katkılarından dolayı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), İktisat Profesörü Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na “Üstün Başarı Ödülü” verildi. Acemoğlu ödülünü alırken “Üniversiteler, ülkemizin gelişimine ivme kazandıracak beyinlerin yetişmesinde en önemli rolü üstleniyor. Türkiye’de önde gelen akademik kurumlardan biri olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin cesur öğrencilerinden bu ödülü almak gurur verici” diyerek teşekkür etti.

        Yılın Kadın Girişimcisi ödülünü alan Big Chefs Marka Kurucusu Gamze Cizreli, “Kadın girişimci sayısının az olduğu Türkiye’de, gençlerden bu ödülü almak çok onur verici. Bu tür ödüller bizi daha çok kamçılıyor, büyük şevk veriyor” sözleriyle ödülünü aldı.

        İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri ülke belediyeciliğine katkılarından dolayı Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e Üstün Başarı Ödülü verdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da Türk sanayisine katkılarından dolayı Üstün Başarı Ödülü sahibi oldu. Burkay konuşmasında “Türkiye’de uluslararası çapta önemli işler yapılıyor. Biz de Bursa’da girişimciler olarak Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz. BTSO olarak NASA ile ortak bir çalışmaya imza atıyoruz. Çalışmalarımızın ve çabalarımızın gençler tarafından takdir edilmesi çok mutluluk verici” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ