Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TÜİK Başkanı Birol Aydemir: Bizim zenginler saklıyor! - İş-Yaşam Haberleri

        AHMET KIVANÇ / ANKARA

        2017-2018 yılında milli gelirde revizyona gideceklerini ve bunun pozitif yönde olacağını söyleyen TÜİK Başkanı Birol Aydemir, zengin ve eğitimli kesimden şikâyet etti. Aydemir, “Rakamların gösterdiği yerde değiliz ama ispatlayamıyoruz” dedi.

        TÜİK Başkanı Birol Aydemir Habertürk’ün 17 Kasım 2014 tarihinde duyurduğu milli gelirde artış sonucunu doğuracak olan ve 2017-2018 yılında uygulamaya geçecek milli gelir revizyonunun Türkiye’ye özgü olmadığını, yeni sisteme bütün dünyanın geçmek zorunda olduğunu belirtti. Aydemir, milli gelirde Türkiye’nin, rakamların gösterdiğinden daha iyi noktada olduğunu söyledi.

        TÜİK’in Ekonomi Muhabirleri Derneği ile düzenlediği istatistik okuryazarlığı programında konuşan Aydemir, ana revizyonların genellikle pozitif olduğunu ve milli gelirde bir artış olacağını söyledi.

        Aydemir, “Ürettiğimiz istatistiklerin doğruluğunu dünyanın her yerinden gelecek insanlara kanıtlayabilirim” dedi. Revizyon sonrasında Türkiye’nin bir gecede zenginleşeceğini söylemenin doğru olmadığını kaydeden Aydemir, “Aslında daha fazla milli gelire sahipmişiz ama bunu ölçememişiz demek daha doğru” ifadesini kullandı.

        Aydemir zenginlerden de şikâyet ederek, “Veriyi en çok zenginlerden alıyoruz, ama onlar da doğru veriyi vermiyor. Eğitimliler veriyi vermiyor. İki kesimden mustaribiz. Köye gittiğinizde oturtuyor, yemek yediriyor çay veriyor. Ama doğru veriyi vermiyor. Rakamların gösterdiği yerde değiliz ama ispatlayamıyoruz” dedi.

        ‘BİZDEKİ ARAÇLAR DAHA LÜKS’

        Birol Aydemir, İstanbul’daki araçların İngiltere’den lüks olduğunu, Türkiye’de köylerde bile her evde çamaşır makinesi bulunurken kişi başına milli geliri Türkiye’nin beş katı olan ABD’de apartmanlarda ortak çamaşır makinesi kullanıldığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ