Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Alp Sevimlisoy Asthenius Capital'i kurdu - İş-Yaşam Haberleri

        Dünya çapında 4.5 milyar dolarlık varlığı yöneten İngiliz girişim sermayesi Duet’nin Afrika yatırımları için ayırdığı 700 milyon dolarını emanet ettiği 20 yaşındaki Alp Sevimlisoy, Londra’da Asthenius Capital isimli kendi şirketini kurdu.

        Asthenius Capital'i Asset Management (Varlık Yönetimi) ve Private Equity (girişim sermaye) alanlarında Londra’nın önde gelen şirketlerinden biri yapmak için yola çıktığını söyleyen Alp Sevimlisoy, “Gelişmekte olan ülkelerde piyasada olmayan şirketleri ‘VALIDE Fonu’nun içerisinde bulundurup; Türkiye'de, Orta Doğu'da, Gelişen Avrupa'da ve Kuzey Afrika'da şirketleri geliştirip uluslararası piyasalara çıkarıyoruz. Londra FTSE, New York NYSE ve Hong Kong HANG SENG'de bilhassa. Asthenius Capital, yatırımcı kitlesini uluslararası bir grup olarak tanımlıyor ve içerisinde çesitli Avrupalı prestijli aileler, Ortadoğu'nun Kraliyet aileleri, çesitli yatırım bankaları, ve Güney Amerika ve yükselen Asya'nın yeni oluşan ultra zenginleri ve şirketleri bulunuyor” dedi.

        Şu anda 100 milyon dolarlık bir varlığı yönettiklerini ifade eden Sevimlisoy, VALIDE Fonu’nun başarısının ardından Asthenius'un PACEM (Latince Barış) Savunma Fonu’nu kurduklarını ve bu fonla gelismekte olan ülkelerdeki savunma sanayine yatırım yapacaklarını belirtti.

        Sevimlisoy, “Asthenius Capital olarak aynı zamanda milli çıkarları savunmak istiyoruz. Asıl başarı, finansal sonuçları kalıcı sosyo-politik stratejilerle birleştirdiğinizde oluşuyor, benim sık kullandığım stratejik finans terimim bu anlamı taşıyor, Asthenius Capital yatırımcıları için başarılı bir şirket olmak için çalışıyorsa aynı şekilde ülkemizin milli çıkarları için de çalışan bir şirket" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ