Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hacıbektaş ve Mevlânâ müzeleri artık ücretsiz - İş-Yaşam Haberleri

        Volkan YANARDAĞ / HT GAZETE

        BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun, Alevilere yönelik ilk somut hamlesi, Hacıbektaş Müzesi’nin ücretsiz gezilmesi oldu. Davutoğlu, Hacıbektaş ziyaretinde bu kararı açıklamıştı. Bu karar üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışma başlattı.

        2 Aralık’ta Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi’ne bir yazı yazarak, “kamuoyunun beklentileri üzerine” Hacıbektaş ve Mevlânâ müzelerinin ücretsiz ziyarete açık bulundurulması talebini iletti. Hacıbektaş ve Mevlânâ müzelerinden, 7 Aralık itibarıyla 5 TL’lik giriş ücreti alınmıyor. 7 Aralık tarihinden bu yana iki müze de ücretsiz gezilebiliyor. Geçen yıl Mevlânâ’yı yaklaşık 2 milyon, Hacıbektaş’ı da 500 bin kişinin ziyaret ettiği düşünüldüğünde, devlet de yaklaşık 12.5 milyon TL’lik gelirden feragat etmiş oldu. En çok ziyaret edilen müzelere bakıldığında Mevlânâ 3, Hacıbektaş 6’ncı sırada yer alıyor. Nevşehir Hacıbektaş Müzesi’nin ziyaretçi sayısı ise geçen yıl 468 bin 932 olmuştu.

        MEVLÂNÂ GELİRDE DE İLK ÜÇTE

        Geçen yıl müze ve ören yerlerini 29 milyon 533 bin 966 kişi ziyaret etti. Bu ziyaretler sonucunda 299 milyon 201 bin 450 TL gelir elde edildi. En çok gelir elde edilen müze sıralamasında Topkapı Sarayı birinci oldu. Topkapı’yı Ayasofya ve Mevlânâ müzeleri izledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ