Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hakan Peker'e Rekabet Kurumu'ndan kötü haber - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / UFUK KORCAN / ÖZEL HABER

        Ünlü şarkıcı Hakan Peker’e Rekabet Kurumu’ndan kötü haber geldi. Peker, “Mütemadiyen” isimli şarkısının bazı radyo kanallarında yayımlanmaması suretiyle ses sanatçıları arasında ayrım yapıldığı gerekçesiyle Rekabet Kurumu’na yaptığı başvuru sonuçlandı.

        Rekabet Kurulu, Peker’in şikayet ettiği radyo kanallarının sektörde hakim durumda olmadığını belirterek, “Pazarda hâkim durumda bir teşebbüsün bulunduğu ve bir reddetme eyleminin gerçekleştiği varsayılsa dahi, bir sanatçının eserinin radyo da yayınlanmasının eserin dinleyiciye ulaşması bakımından vazgeçilmez nitelikte olmadığı kanaatine ulaşılmıştır” denildi.

        "HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANMADI"

        Kurul kararında ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Yapılan incelemede bir sanatçının eserinin dinleyiciye ulaşmasında radyo dışında kaydedilmiş müzik (CD), dijital müzik yükleme sistemleri, televizyon kanalları, müzik televizyon kanalları, youtube, facebook, twitter gibi internet siteleri, konserler, reklamlar gibi alternatif platformların bulunduğu tespit edilmiştir. Anılan platformların bir kısmı internet erişimi gerektirmekle birlikte, günümüzde internet kullanımının giderek yaygınlaştığı ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2013 tarihli Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’na göre internet erişimi olan hane oranının yüzde 49,1 olduğu hatırlatılmalıdır. Nitekim bazı radyo yayıncıları çalma listelerini belirlerken eserlerin internet üzerinden kaç kişi tarafından dinlendiği/izlendiği hususunu da dikkate almaktadır. Dosya mevcudunda “Mütemadiyen” adlı şarkının anılan radyolarda yayınlanmamasının teşebbüsler arasında yapılan ve 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi kapsamında olan bir anlaşmadan kaynaklandığına ilişkin herhangi bir bulgu da bulunmamaktadır. Bu çerçevede dosya konusuna ilişkin olarak soruşturma açılmasına gerek olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ