Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Varoştan gelen futbolcuların psikoloğa ihtiyacı var" - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM / HT GAZETE

        İspanya’nın 2014 şampiyonu Atletico Madrid’de top koşturan milli futbolcu Arda Turan, Türkiye’deki takımların altyapı politikasını eleştirdi. Simit Sarayı’nın reklam filminde rol alan ve tanıtım için ekonomi basınıyla İstanbul’da bir araya gelen Turan, “5 milyon Euro’ya transfer yapılıyor ama kimse bu parayı altyapıya yatırmak istemiyor” dedi. Bu kararlarda kamuoyu baskısının da etkili olduğuna dikkat çeken Turan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Altyapıya daha fazla önem göstermeliyiz. Bu çocukların yabancı dil öğretmeniyle, psikologla yetişmesi lazım. Baktığınız zaman, genellikle varoştan çıkan çocuklardan bahsediyoruz. Futbola başlıyor; yetenekliyse, birkaç ay içinde daha önce görmediği saygıyı, parayı görüyor ve ne olduğunu şaşırıyor. İster istemez hatalar yapıyor. Bunları kendi örneğimden yola çıkarak söylüyorum.”

        Türkiye’nin 77 milyona yaklaşan nüfusuyla İspanya’nın 2 katı kaynağa sahip olduğuna dikkat çeken Turan, “Buna rağmen bizden öndeler. Bunu da sadece turizm ve sporla yapıyorlar. Türkiye’de meyveyi en üstten almak istiyoruz ama aşağıya hiçbir şey ekmiyoruz” dedi.

        MADRİD’DE SİMİDE YER BAKIYOR

        Simit Sarayı ile ortaklık gibi ticari bir bağlantısı bulunmadığını, ancak şirketin İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu ile yakın dost olduklarını söyleyen Arda Turan, Madrid’de bir şube açılması için birlikte yer baktıklarını açıkladı. Abdullah Kavukçu da “Ben Simit Sarayı’nın başında olduğum sürece markanın yüzü Arda Turan’dır. Dünya markası olmak istiyoruz; Arda da bir dünya markası” dedi.

        OXFORD'DA MAĞAZA TAMAM SIRADA CHAMPS-ELYSEES VAR

        Simit Sarayı’nı küresel marka haline getirmek istediklerini söyleyen İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, “Kasımda New York 5’inci Cadde’de mağaza açıldı. 2015’te 17 ülkede olacağız. Londra’nın ünlü caddesi Oxford Street’te yerimizi tuttuk; ocakta açıyoruz. Ardından da Paris Champs- Elysees’de bir mağaza açmayı hedefliyoruz. 2018 hedefi bin mağaza” diye konuştu.

        ‘FİYAT ARTMAYACAK’

        2014’ü 78’i yurtdışında olmak üzere toplam 318 mağazayla kapatacaklarını belirten Kavukçu, 2015’te en az 100 şube açacaklarını ve bunların 55’inin yurtdışında olacağını kaydetti.

        Tüm mağazalar içinde en fazla ciroyu Mekke’nin yaptığını, New York’un ikinci sıraya yerleştiğini söyleyen Kavukçu, “Toplam ciromuzun yüzde 20’si simitten. Yurtdışında bu oran yüzde 10’a kadar düşebiliyor” dedi. Türkiye’de simit fiyatını 1 TL’de tuttuklarını kaydeden Kavukçu, “Sokak simidinin fiyatı 1.5 TL’ye kadar çıkabiliyor. Biz gelecek yıl da fiyatı artırmadan 1 TL ile ne kadar devam edebileceğimize bakacağız. Olmazsa 1.25-1.30 TL’ye çıkmak zorundayız” dedi.

        YILLIK ÜRETİM 10 MİLYON ADET

        2014’ü 10 milyon adet üretim ve 300 milyon TL ciroyla kapatacak Simit Sarayı’nın reklamında Arda Turan’a Burcu Esmersoy ile Camille Desbos eşlik etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ