Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şahenk ile Aydınlar’dan çocuk hastanesi - İş-Yaşam Haberleri

        Grubu çocuk hastanesi kurmak için protokol imzaladı. İstanbul’da 0-16 yaş grubu çocuklara yönelik tanı ve tedavi hizmeti vermek amacıyla kurulacak olan Çocuk Hastanesi için Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk protoko limzaladı. Acıbadem Üniversitesi ve Şahenk işbirliğiyle kurulacak hastane; binasından hasta odasına,polikliniklerinden laboratuvarlarına kadar çocuk dünyasına özel olarak tasarlanacak, Türkiye’nin ve bölgenin tam teşekküllü çocuk hastanesi olacak.

        ‘HAYALİNİ KURUYORDUM’

        Acıbadem Üniversitesi ve Şahenk girişimi olarak kurulacak Çocuk Hastanesi, Acıbadem Üniversitesi’nin akademik birikimiyle hizmet sunacak.Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, uzun yıllardır hayalini kurduğu çocuk hastanesinin hayata geçebilmesi için Türkiye’nin öncü sağlık grubu, Acıbadem ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.Aydınlar, “Yalnızca çocuklar için, doğumdan itibaren onları kucaklayacak dünyadaki en ileri teknolojileri ve Ar-Ge’yi bünyesinde barındıracak olan hastane projesi gerçekleşme yolunda” dedi.

        TEDAVİ UZUN SÜRERSE EĞİTİM ALANI HAZIR

        Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, çocuklara yönelik verilecek sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek Türkiye’nin ciddi anlamda çocuk hastanesi ihtiyacı olduğunu vurguladı. Aydınlar, “Böyle bir hastane, hem Türkiye’nin hem de bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak.Özellikle tedavileri uzun süren çocuklarımız için özel eğitim alanları oluşturulacak. Böylece tedavi görürken eğitim de alabilecekler” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ