Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Milli ürünlerimizi dünya tanıyacak - İş-Yaşam Haberleri

        WE’R markasının tanıtımına Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, projenin ürün,konsept partneri Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar ve TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy katıldı. Yeni markanın tanıtımında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, önümüzdeki yıl da büyümeye devam edeceklerini belirterek “2015 yılında 35’ten fazla uçak filomuza girecek. 2017 yılında yeni havalimanı açıldığında oraya 300 uçakla gideceğiz. O zaman Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da 100 uçağımız olacak” dedi.

        ‘YABANCILAR DAHA KOLAY ALACAKLAR’

        Türkiye’nin güzelliklerini yeni marka altında satmak istediklerini belirten Temel Kotil, “Türkiye dünya nüfusunun yüzde 1’ini, dünya ekonomisinin ise yüzde 2’sini oluşturuyor. Dünyadaki çayın yüzde 10’unu üretiyoruz. Zeytinde dünyada ikinci büyük üreticiyiz.Ülkemiz hep üretmiş ama içeride tüketmiş. 2015 yılı, neyimiz varsa yurtdışına satma yılı olsun. Çayın yarısını satalım yarısını tüketelim.Türkiye çok beğeniliyor. Türkiye çok seviliyor. Türk lokumu, Türk simidi acayip gidiyor. Bu proje ile yabancılar bunları daha kolayalacaklar” diye konuştu.

        'TEK ÇATIDA TOPLAYIP BİR YIL İÇİNDE ÜRÜN ÇEŞİDİNİ ARTTIRACAĞIZ'

        THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur, “Anadolu ürünlerini tek çatı altında topladık. Önümüzdeki 1 yıl içinde ürün çeşitliliğini artıracağız”dedi. Çukur, ürünlerin THY’nin online satış siteleri başta olmak üzere gümrüksüz satış mağazası ATÜ’nün Atatürk Havalimanı’nda yurtdışında işlettiği 5 havalimanda satışa sunulduğunu söyledi

        LUFTHANSA WORLDSHOP’TA SATIYOR

        Dünyanın önemli havayolu şirketlerinden Emirates,Lufthansa, American Airlines gibi önemli havayolu şirketleri kendi ürünlerin de dahil bir çok ürün satıyor.Alman Lufthansa Havayolları WorldShop adı verilen sanal alışveriş sistemi sayesinde 2 bine yakın ürünü yolculara mil veya para karşılığında satıyor. THY ise geçtiğimiz günlerde kendi ürünleri de dahil mille alışveriş dönemi başlatmıştı.

        ÖNCE DUTY FREE'LERDE SONRA YURTDIŞI NOKTALARDA

        Öncelikli hedef kitlesi olarak yabancı yolcuların belirlendiği projenin bir sonraki hedef kitlesi ise Türk yolcuları. Şimdilik 13 kategoriden oluşan “WE’R”de, zeytinyağı, reçel,marmelat, çay, kahve, tahin-pekmez, nar ekşisi, akide şekeri, lokum, bal, sabun, kuruyemiş ve kuru meyve başta olmak üzere toplamda 24 ürün bulunuyor. Duty free’lerde ve turistik lokasyonlarda satışa başlanacak ürünlerin bir sonraki süreçte yurtdışında da satışa çıkması hedefleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ