Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler iPhone alacaklara şok! - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal EREKE / HT GAZETE

        Apple, 2015’in ilk dakikalarında Türkiye’de satışa sunduğu ürünlerin fiyatlarını yüzde 10’a varan oranda artırdı. Fiyatlara 60 ile 300 liralık zam anlamına gelen bu artışların yanı sıra şirketin ayrıca 9 takside kadar olan fiyatlamayı 5 takside indirmesi dikkat çekti. Yapılan son düzenlemelerle birlikte Apple telefonda Avrupa ülkeleri ile başa baş olan fiyat farkı 600 liraya kadar çıktı.

        Apple tarafından satılan iPhone fiyatlarında Brezilya’nın ardından Türkiye en pahalı telefon satılan ikinci ülke oldu. Apple tarafından zamlarla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmazken, günün ilk saatlerinde internet sitesinde yapılan zamların mağazada uygulanmaması dikkat çekti. Ayarlama daha sonra geldi. Bu arada Apple ürünleri satan Türkiye’deki teknoloji marketlerinin fiyatlarını zamsız olarak koruduğu görüldü.

        ANTİDAMPİNG VERGİSİ GÜNDEMDE

        Geçtiğimiz günlerde, cep telefonunda haksız rekabet yaratıldığını öne süren Vestel tarafından Ekonomi Bakanlığı’na gönderilen şikâyet dilekçesinde Apple ve Samsung’un son modelleri adları verilmeden tarif edilmişti. Yerli cep telefonu üretmeye başlayan Vestel’in ithal ürünler için ek vergi talep etmesinin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de ithal cep telefonu dizüstü bilgisayar ve televizyonlara ek vergi getirileceğini açıklamıştı. Zeybekci, verginin 2 ay içinde gündeme gelebileceğini açıklarken Apple’dan gelen bu zam çıkışı dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ