Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler American Apparel zorda - İş-Yaşam Haberleri

        Noel öncesi satışlarda umduğunu bulamayan dünyanın en büyük hazır giyim moda zincirlerinden American Apparel, finansal güçlüğü nedeniyle tedarikçilerine ödemelerini geciktirmeye başladı.

        The New York Post gazetesinin haberine göre, hazır giyimde "modaya yön veren şirket" olarak bilinen American Apparel, 2014 yılını önemli bir nakit sıkıntısı içinde tamamladı.

        Haberde, şirketin ödeme güçlüğü nedeniyle tedarikçilerinin faturalarını ödemede 60 güne kadar ertelemeler yaptığı ve binlerce işçinin çalıştığı Los Angeles fabrikasında çalışma saatlerinin de azaltıldığı belirtildi.

        Ödeme güçlüğünün Noel öncesi satışların zayıf geçmesinden kaynaklandığı da belirtilen haberde, buna karşılık şirketten nakit sorunu yaşanmadığı açıklamasının geldiği de vurgulandı.

        Gazeteye adını vermeden konuşan bir şirket yetkilisi, "Mağazalarımızda stoklar en üst düzeylerde; oldukça başarılı bir tatil sezonunu geride buraktık" dedi.

        American Apparel aynı zamanda politik ve sosyal haklar konularında da aktivistlere destek oluyor. Şirket, ABD'de göçmen ve gay-lezbiyen hakları konularında mücedele eden gruplara bilboard ve diğer açık hava reklam olanaklarını açıyor ve onların sloganlarını içeren yazılar basılmış tişörtler üretiyor.

        Şirketin, Kanada, Meksika, Brezilya, Birleşik Krallık, İspanya, Fransa, Hollanda, Almanya, İsveç, İtalya, Avusturya, İsrail, Çin, Güney Kore, Japonya, Avustralya, Hong Kong ve İsviçre'de toplam 260 mağazası bulunuyor.

        Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, yakın zamanda, bazı Avrupalı hazır giyim devlerinin ödeme sıkıntıları nedeniyle, çok sayıda tedarikçinin zor duruma düştüğüne dikkat çekerek, ihracatçılara "sigorta" uyarısı yapmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ