Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Antalya golü yedi! - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal EREKE / HT GAZETE

        Devre arası kampları için Antalya’daki tesisler futbol takımlarını ağırlamaya devam ederlerken, Rus takımlarının kendi ülkelerindeki ekonomik krizden olumsuz etkilenmesi rezervasyonları düşürdü. Buna göre yerli-yabancı 1300 futbol takımının ağırlanması beklenen Antalya’daki devre arası kamplarda Rus takımları bu yıl daha az gelecek.

        WOW Spor Direktörü Süreyya Ertuğrul, Aralık-Nisan arasındaki ‘devre arası kamp’ dönemine yönelik olarak Antalya’nın rezervasyonlarının geçen yıl rakamlarıyla paralel seyrettiğini belirtti. Ertuğrul, “Bu yıl içerisinde Antalya’daki oteller olarak toplamda 1500 civarında futbol takımını ağırlayacağız. Bunun karşılığında 50 milyon Euro’luk direkt gelir oluşacak” diye konuştu.

        ÇİN’DEN BİLE TAKIM GELİYOR

        Ertuğrul, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Macaristan ve Balkan takımlarının Antalya’ya ilgisi olduğunu belirtirken, iki Çin futbol takımının da hazırlık amacıyla şehre geleceğine dikkat çekti.

        Süreyya Ertuğrul, dolar karşısında Rus para birimi Ruble’nin tarihi düşüş kaydetmesi nedeniyle Rus takımlarının rezervasyonlarının olumsuz etkilendiğini belirterek “Ağırlayacağımız takım sayısı geçen yıl ile aynı seyrediyor. Ancak Rusya’daki ekonomik kriz nedeniyle ülkenin takımları 3 olan kamp sayılarını 1’e indirme kararı aldılar. Buradan bakıldığında rezervasyonlarda yüzde 30 düşüş olacak” diye konuştu.

        BAYERN MÜNIH IÇIN GÜÇ BIRLIĞI YAPACAKLAR

        Süreyya Ertuğrul, 2003 yılından bu yana ağırlıklı olarak Dubai ve Doha’da kamp yapan Almanya temsilcisi Bayern Münih’i gelecek yıl Antalya’ya getirmek için turizmciler olarak güç birliği yapacaklarını söyledi.

        Bayern Münih’in bu yıl da Katar’daki Doha’da kamp yapacağını anlatan Ertuğrul, “Münih’in Doha’ya gitmesi için 800 bin dolar para ve konaklama ile uçak biletlerini karşılıyorlar. Biz de kulübü Antalya’ya çekmek için yanımızdaki Mardan Palace ile ortak bir turnuva yapıp bunu karşılamak istiyoruz. Turnuvada Bayern Münih’in yanı sıra Atletico Madrid ile Türk takımlarının bulunmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

        City’nin tercihi Abu Dabi oldu

        Ödüllü turnuvalar nedeniyle Avrupa’nın önde gelen futbol kulüpleri kıtanın dışına çıktılar. Bayern Münih, Schalke ve Ajax Katar’ın Doha, Dortmund İspanya’nın La Magna, Paris Saint Germain, Fas’ın Marakeş ve Manchester City’de Abu Dabi’yi tercih etti.

        SÜPER LİG ANTALYA’DA

        Devre arası kampı için Trabzonspor dışında ligde mücadele eden 17 takım, Antalya’ya gidecek.

        Antalya’ya Almanya’dan Werder Bremen, Herta Berlin, SC Paderborn, Hannover 96, Augsburg, Rusya’dan Anzhi Makhachkala, Rubin Kazan, Avusturya Vien, Lejya Varşova gibi takımlar gelecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ