Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yüzde 70'e varan indirim artık yok! - İş-Yaşam Haberleri
        5

        ‘SON 5 ÜRÜN’ ALDATMACASI: Özellikle tele-alışveriş kanallarında uygulanan ‘tek seferlik fiyat’, ‘ilk kez’, ‘sadece şimdi’, ‘satıldı, satılacak’, ‘sınırlı satış’ ‘son 5 ürün’ gibi vatandaşı zorla satın almaya yönlendiren ifadeler kullanılamayacak.

        6

        ‘FALCI X’ KARTVİZİTİ YASAK: Falcı, medyum ya da astrologların reklamı yapılamayacak. Kafelerde kullanılan tabelalar, broşürler, ilanlar ile ‘Falcı X’ diye basılan kartvizitler yasak olacak.

        7

        DOKTOR ÜRÜN TANITAMAYACAK: Reklamlarda doktor, diş hekimi, veteriner hekim ve eczacılar, bir ürün ve hizmete yönelik sağlık beyanında bulunan tanıtımlar yapamayacak. Bir diş hekimi, diş macunu reklamında ‘Dişinizi fırçalayın’ diyebilecek ancak ‘X macunu ile fırçalayın’ diyemeyecek.

        8

        İNDİRİM ALDATMACASINA SON: ‘Yüzde 70’e varan indirim’ gibi tüketiciyi yanıltıcı kampanyalar yapılamayacak.

        9

        ALTYAZILAR DAHA YAVAŞ GEÇECEK: Reklamlardaki dipnot ve altyazılar, daha yavaş geçecek. Altyazılar, kelime başına 0.25 saniye ekranda kalacak ve saniye başına 4 kelime akacak.

        10

        GURMELER MEKÂN TARİFİ YAPAMAYACAK: Özellikle gurme programlarında görülen, bir ürünün denenerek anlatıldığı yayınlarda, isim, marka, logo ya da diğer ayırt edici tariflere yer verilemeyecek.

        11

        BANKA REKLAMLARI: Bankaların vadeli hesaplara yönelik reklamlarında, faiz tutarı ve vade sonunda elde edilecek toplam tutar net olarak verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ