Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "11.5 milyon işgücüne katılamıyor" - İş-Yaşam Haberleri

        Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'de ev işlerinden dolayı işgücüne katılamayan 11,5 milyon kişi olduğunu kaydederek, "Kadınların ekonomiye daha fazla katılması için okul öncesi eğitim zorunlu olmalı, kreş ve bakım evleri yaygınlaştırılmalı" dedi.

        Dinçer, TÜSİAD'ın "Kadın-Erkek Eşitliği Hakkında Her Şey" adlı kısa film yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada, kadın erkek eşitliğinin hem bireysel hem de toplumsal alanda yaşamsal etkileri bulunan bir konu olduğunu söyledi.

        Toplumda kadınların çeşitli alanlarda üst düzeyde temsil edildiğine ilişkin örnekler bulunduğunu belirten Dinçer, ancak cinsiyetler arası eşitliğin sağlanmasının genel olarak çok ciddi bir sorun olmayı sürdürdüğüne işaret etti.

        Dinçer, kızların eğitime erişimi konusunda ilerlemeler sağlandığını ama bunun sürdürülebilir kılınmasının gerektiğine dikkati çekerek, kadınların işgücüne katılım oranının da uluslararası kıyaslamalara göre düşük seviyede olduğunu ifade etti.

        Kadınların ekonomiye katılımının milli gelir artışına, büyümeye, yoksulluğun azalmasına, nesillerin daha sağlıklı yetişmesine, kurumsal yönetimin güçlenmesine katkı yaptığını vurgulayan Dinçer, şunları kaydetti:

        "Ülkemiz, ulusal ve küresel ölçekte hedeflerine ulaşmak istiyorsa kadınları yaşamın her alanına eşit bir paydaş olarak katmayı başarmak durumundadır. Ülkemizde kadınların gücünü açığa çıkarmak için olmazsa olmaz koşul, zihniyet değişikliğinin sağlanmasıdır. Hala toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bir zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız var. Evrensel kabul gören bu kavram üzerinde hala tartışma yaşanmasını, bu kavramın sorgulanmasını bugün de kaygıyla izliyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ