Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Çivi bile çakmama" sözü! - İş-Yaşam Haberleri

        Serkan AKKOÇ / HT GAZETE

        Muğla’nın Ortaca İlçesi’ndeki dünyaca ünlü İztuzu plajının işletmesinin İngiliz ortaklı DALÇEV firmasına verilmesi yöre halkı tarafından tepkiyle karşılanırken, plajın denetiminden sorumlu olan ve işletme hakkını DALÇEV’e kiralayan MUÇEV şirketi Genel Müdürü İbrahim Akoğlu, Habertürk’ün sorularını yanıtladı. İztuzu’nun doğasına zarar verileceği endişesiyle nöbet tutan vatandaşların protestolarının siyasi ve ideolojik temelli olduğunu öne süren Akoğlu, “DALÇEV firması, sadece İztuzu plajında halen mevcut olan kafeterya, büfe ve şezlongların işletmesini yapacak. Mevcut tesislerin bakım ve modernizasyonu haricinde bir çivi bile çakmaları mümkün değil” dedi.

        ‘ÇEVRE FELAKETİ YAŞANMAYACAK’

        Akoğlu, “Bölge hem Özel Çevre Koruma Kanunu kapsamında, hem de SİT alanı. İztuzu plajına bir otel ya da bina yapılması mümkün değil. Yani burada bir çevre felaketi yaşanmayacak. Bu şekilde kamuoyu oluşturulması yanlış” ifadelerini kullandı. DALÇEV firması Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ise, “Buranın sembolü caretta caretta’lar. Onlar gelmeye devam ederlerse biz de yaşarız. Bu yüzden, buranın imara açılmasına önce biz karşı dururuz. Yapılaşma olursa, çıkar gideriz” şeklinde konuştu.

        "BU DOĞA HARİKASI MUTLAKA KORUNMALI"

        Dalyan Çevre Koruma Derneği Başkanı Recai Keçeci ise, “Devlet, Avrupa’da iki defa yılın en iyisi seçilmiş bir plajı, çevreyle ilgili en küçük bir hareketi olmayan, sıradan bir emlak şirketine vermemeli. Burası korunmalı, özel şirket mantığıyla yönetilemez” dedi.

        Dünyanın sayılı plajları arasında gösterilen İztuzu, caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarının da yumurtlama alanı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ