Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Kartal lierliğe uçtu - İş-Yaşam Haberleri

        Geçtiğimiz hafta sona eren Süper Toto Süper Lig'in ilk yarısı İstanbul büyüklerinin son yıllarda görülmemiş çekişmesine sahne oldu. 16 haftayı Fenerbahçe, yükselen performansıyla lider tamamlarken borsada işlem gören spor kulübü hisselerinin ayrı bir hikayesi oldu.

        Süper Lig'in ilk yarısı boyunca yani 29 Ağustos-2 Ocak tarihleri arasında BİST-100 endeksi yüzde 6.4'lük bir yükseliş yaşadı. Spor hisselerinden hiçbiri bu dönemde endeksin performansını yakalayamadı. Ligin ilk yarısını Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde tamamlayan Beşiktaş'ın hisseleri sözkonusu tarihlerde yüzde 6.1 değer kazandı. Beşiktaş böylece ilk yarıda değeri artan tek spor kulübü oldu ve 'borsa ligini' lider tamamladı.

        Puan cetvelinin en tepesinde bulunan Fenerbahçe'nin hisseleri ise bu dönemde yüzde 4.7 değer kaybetti. Sarı Kanaryalar bu düşüşe rağmen yüzde 7.4 değer kaybeden Trabzonspor'u geride bıraktı. Yaşadığı mali sıkıntılar sık sık komuoyunun gündemine gelen Galatasaray ise yüzde 17.4'lük değer kaybıyla bu sıralamanın sonunda kendine yer buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ