Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fazla bagajla nasıl uçulur? - İş-Yaşam Haberleri

        Güntay ŞİMŞEK / AIRPORT

        Çevrenizdeki insanların pek çoğundan, uçak biletine yakın bir ödemeyi bagaj için yaptıklarını duymuşsunuzdur. Devir havayolları için de hesap ve daha fazla rekabet devri. Dolayısıyla şirketler, gün geçtikçe kabin ve serbest bagaj ağırlıklarına daha fazla dikkat ediyor. Bu durumda yolcuların da hem küçük valizlere çok şey sığdırmayı öğrenmesi hem de daha hafif eşyalarla seyhatin yollarını araması gerekiyor. Bunun için hepimizden fazla seyehat eden kabin memurlarının tecrübeleri yol gösterici olacaktır.

        Seyahat öncesi uçacağınız havayollarının bagaj taşıma haklarını mutlaka öğrenin. Tarifeli havayoluyla yola çıkıp seyahatinizi düşük maliyetli şirketle sonlandıracaksanız, bagaj ağırlığını 2 defa kontrol edin. Birden fazla havayolu şirketinin ortaklaşa gerçekleştirdiği seferlerde ise en önemli taşıyıcıya, yani en uzun uçuşu sağlayan şirkete ait olan serbest bagaj hakkı kuralları geçerlidir.

        Hesap yaparken unutmayın; uçak içine alacağınız kabin bagajıyla, uçak altında taşınan serbest bagaj için tanınan haklar ayrıdır. Mesela, Türk Hava Yolları’nda ekonomi sınıfında, kabin bagajı (el bagajı) yolcunun kendi denetim ve sorumluluğu altında olan ve uçak içinde ücretsiz taşınan 55x40x23 cm ebatlarında (kabin boyunu geçmeyen) ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır ki, bu diğer tarifeli havayollarında da geçerlidir. Havayolları, kabin bagajında busines class yolculara ekonominin 2 katı hak tanıyor. First class içinse neredeyse sınırsız gibi...

        Bagajınızı teslim ederken, görevliler tartma işlemi yaptığı için uçulan güzergâha göre limit aşımı olduğunda, fazla bagaj ücretini ödemek zorundasınız. Ya da bagajınızı hafifletmeniz istenebilir. İşte bu durumda fazla bagajı kamufle etmenin yollarını aramanız gerekecektir.

        1- KABİN BAGAJI: Havayolları, baş üstü dolabına koyulan bu bagajların ağırlığından ziyade, genellikle boyutuna dikkat gösteriyor. Dolayısıyla, hacmi küçük ağır eşyaların ideal yeri burası...

        2- ŞAHSİ EŞYA: Kabin bagajıyla birlikte elinizde bulunan çanta ve poşetlerin fazla kalabalık ve ağır olduğu anlaşılırsa izin verilmeyebilir. Bu sebeple derli-toplu şahsi eşyanız arasına rahatlıkla fazla eşyalarınızı kamufle edebilirsiniz.

        3- SERBEST BAGAJ: Uçak altına verildiği için en fazla kontrole tabi tutulan bagajdır. Ancak bazı havayollarında, çalışanların sendikal hakkı olarak tek parçanın ağırlığının 20 kg’ı geçmesine izin verilmiyor. Dolayısıyla uzun uçuşlarda 30 kg hakkınız olsa bile, bagajınızı ikiye bölmenizde fayda olabilir.

        FAZLA EŞYAYLA YOLCULUK NASIL OLUR?

        -Her şeyden önce fazla eşyalarınızın görevli personel tarafından tolere edilmesini istiyorsanız, önce kendi kılık-kıyafetinize, sonra bagajınıza dikkat edin. Eskimiş, kirli bir valizin ağırlığına personel de tahammül etmez. Kesinlikle bagajlarınızda size ait olduğunu gösteren etiketler olsun. Serbest bagajlar teslim esnasında tartıldığı için havalimanına gelmeden ağırlığını ölçün. 2 kg’dan fazla olmasın, tolere edilmeyebilir. Sizden önceki yolcuya dikkat edin, fazla bagaj sorunu olan birinin ardından işlem yaptırmayın.

        -Check-in esnasında bagajınızın limiti geçtiği söylenirse, içinden en ağır olanı çıkarın. Kabine alacağınız eşyalar çoksa, onları arkadaşlarınıza emanet ederek işlem yaptırın. Genelikle kabin bagajları tartılmadığı için yeriniz varsa buraya koyun veya şahsi eşyalar arasına kamufle edin.

        -Hiçbir zaman uyanıklık yapıp, kabin içine hacmi büyük bir valizle gitmeyin. Uçağın kapısında bagajınız elinizden alınarak, kargoya gönderilir. Bu hengamede kıymetli eşyalarınız onda kalabilir ve huzursuz bir yolculuk geçirmiş olursunuz. Netice-i kelam; huzurlu seyahat etmek istiyorsanız, ağırlıkta ve hacimde limitleri zorlamayın. Az eşya ile uçmayı öğrenin...

        UÇAKLARIN KORNASI VAR MI?

        Uçaklara ve havacılığa dair merak ettiğiniz tüm sorularınızı havada bırakmayacak güzel bir kitabı paylaşmak istiyorum. Türk Hava Yolları’nın eski Uçuş Eğitim Başkanı, hali hazırda ise Boeing 777’lerde kaptan pilot ve uçuş kontrol öğretmeni olarak görev yapan Menderes Çakıcı, bana da sık sık okuyucularımdan gelen tüm sorulara cevap veren güzel bir kitaba imza atmış. Yolcular ve havacılık meraklıları dikkate alınarak hazırlanan, “Havada kalan sorular” ismiyle, Efil Yayınevi tarafından yayınlanan kitabı başucuma yerleştirdim. Kitap tam bir havacı dayanışması ürünü. Menderes Kaptan, güzel uslubuyla soruları ve cevaplarını hazırlamış, kabin amiri M. Metin Demir de destek olmuş. Karikatürlere ise Harun Durgun imza atmış. Havacılıkla ilgili pekçok sorunun cevabı bu kitapta var.

        AVRUPA'NIN İLK GYROCOPTER PİLOTU

        Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk kadın gyrocopter pilotu Hatice Nur Gündoğdu, bu hafta konuğum oldu. Onunki, aslında Türk kadının güzel bir hikâyesi. Hem bu ilginç kariyer yolculuğunu hem de gyrocopter’i merak edenleri Pazar 12.15’te Habertürk’te Airport’a bekliyorum. Ayrıca bu hafta, dünyanın 7 harikasından Petra ve Ürdün rotamızda yer alırken, 2014’te gökyüzündeki rekabetin sonucunu ekrana getireceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ