Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Türkiye bana değer kattı' - İş-Yaşam Haberleri

        A BD’de yoğurt pazarında milyar dolarlık dev haline gelen Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, yerel değerleri kaybetmeden uluslararası alanda başarılı olunabileceğini gösterdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi’nin 3’üncü kez düzenlediği Türkiye’ye Değer Katanlar Ödülü’nü alan Ulukaya, “İşteki başarımın nedenlerini sorduklarında da bunu söylüyorum: En büyük hazinem Anadolu, ben Anadolu’nun hastasıyım” diye konuştu.

        ‘VİZYON DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR’

        Ulukaya, Türkiye’nin değişkenlik gösteren ileriye yönelik vizyonunun kimi zaman umuda, kimi zaman da karamsarlığa neden olduğunu belirterek, özgüven duygusunun başarıdaki rolünü “Yapabildim, çünkü Erzincanlıyım. BenErzincan’da gördüğüm, öğrendiğim şeyleri harmanlayıp güzel bir yoğurt çıkarabildim” sözleriyle anlattı.

        ‘BİR SABAH KALKIP ‘EYVAH’ DİYORSUN’

        Türkiye’nin sahip olduğu potansiyelin dünyada başka bir örneği olmadığını söyleyen Ulukaya, güzel bir gelecek için herkesin bir araya geleceği yerde küçük sorunlarla insanların birbirine girdiğini anlattı. Ulukaya, “Sorunların bir anda çözülebileceği yerde, ‘Hadi önümüz açık, ileri gidelim’ denilebileceğine saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz. Ülkeyle ilgili hislerim şöyle: bir sabah ‘5 sene içinde gidebileceğimiz yerlerin hiçbir sınırı yok’ diye kalkıyorsun, bazen de kalkıyorsun ‘Eyvah’ diyorsun” değerlendirmesinde bulundu

        ‘BELKİ BİR GÜN BEN DE ABD’DE ÜNİVERSİTE AÇARIM’

        Ulukaya, ABD’de girişimcilik merkezleri kurmak istediğini söyleyerek, “Geçtiğimiz haftalarda tanıştığım Enver Yücel’den de ilham aldım,belki üniversite işine de girerim” diye konuştu. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel de, Giresunlu olduğunu hatırlatarak, Ulukaya ile yakın coğrafyaların insanı olduklarını ve zor şartlarda eğitim aldıklarını belirtti. Yücel, Ulukaya’nın, yaptığı iş ile Amerika’da önemli bir yerin sahibi olduğunu belirterek “Bu çok önemli bir başarıdır. Siz mahallenizde iyi olabilirsiniz, belki Türkiye’de başarılı olabilirsiniz. Ama dünyada özelikle Amerika gibi bir yerde iyi olmak, mükemmel olmak, tanınıyor olmak kolay bir iş değil” diye konuştu.

        BEN TÜRKİYEYE DEĞİL TÜRKİYE BANA DEĞER KATTI’

        Ulukaya, “Ben Türkiye’ye değer kattım diye görmüyorum kendimi,Türkiye bana değer kattı” derken, insanın kökleriyle modern dünyada öğrendiklerini harmanlayarak güzel işler çıkartabileceğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ