Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Çukurova Holding'den açıklama: Show TV’nin Ciner Grubu’na satışı yasalara uygun sonuçlandırılmıştır - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Çukurova Holding, Show TV hisselerinin Ciner Grubu’na satışının yasalara ve uluslararası uygulama kriterlerine tamamen uygun şekilde sonuçlandırıldığını belirtip, “Çukurova Grubu satış sözleşmesinin arkasındadır” dedi.

        Çukurova Holding, Show TV’nin Ciner Grubu’na devir süreciyle ilgili çıkan haberler konusunda açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, TMSF’nin Show TV’nin devri için verdiği onayı iptal eden kararı hakkında geçtiğimiz günlerde, bazı basın ve yayın organları tarafından yapılan haberlerde, grubumuzun söz konusu davadaki konumu hakkında gerçeğe aykırı ve yanıltıcı bir içeriğe yer verildiği görülmüştür. Doğru bilgilendirme amacıyla, aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun ve gerekli görülmüştür.

        1- İlgili haberlerde, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, “Çukurova Grubu’nun başvurusu üzerine açılan davada” iptal kararı verdiği ifade edilmiştir. Bu husus gerçeğe tamamen aykırıdır ve düzeltilmemesi halinde yanıltıcı algılamalara yol açabileceği değerlendirilmiştir.

        2- Çukurova Grubu’na mensup herhangi bir gerçek veya tüzel kişi, İdare Mahkemesi nezdinde, haberlerde ileri sürülen başvuruyu kesinlikle yapmadığı gibi; davada taraf da olmamıştır.

        3- Esasen iptal kararına konu işlemde, Çukurova Grubu’na mensup hissedarlar “özel hukuk” hükümlerine tabi bir hisse alım satım sözleşmesinde “satıcı” sıfatıyla taraftır. Bu itibarla, anılan sözleşmeye istinaden yapılan devrin yürürlüğünün durdurulmasını ve iptalini idari yargı mercileri nezdinde başvuru ve dava konusu yapmaları beklenmemelidir.

        4- Show TV’nin devri kapsamındaki şirketlerin hisselerinin Ciner Grubu’na intikaline yönelik Hisse Alım Satım Sözleşmesi’nde, Çukurova Grubu mensubu şirketler “satıcı” ve Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon AŞ ise “alıcı” sıfatıyla taraf olmuşlardır. TMSF ise, bu sözleşmeye ve müteakip devir işlemine, “Alacaklı Kamu İdaresi ve Rehin Alacaklısı” sıfatıyla muvafakat vermiştir.

        5- Çukurova Grubu, Show TV Hisse Alım Satım Sözleşmesi ve ilgili diğer evrak kapsamında satıcı sıfatıyla üstlendiği yükümlülükleri eksiksiz yerine getirdiği gibi; satış ve devir iradesinde herhangi bir değişiklik de söz konusu değildir. Satış ve devir, konunun tabi olduğu tüm yasal hükümlere uyularak düzenlenip icra edilmiştir. Keza, hisse bedelinin tespit ve ödenmesi ile devre konu şirketlerin bilanço yükümlülüklerinin karşılanması konuları dahil, tüm sözleşme esasları da hem konunun tekniğine ve hem de bu türden satışlarda geçerli ulusal ve uluslararası uygulama kriterlerine tamamen uygun şekilde işleme tabi tutulmuştur. Bu yönüyle, haberlerde sözü edilen ve iptal kararında etkili olduğu ileri sürülen, satışta Show TV alacaklılarının menfaatinin amme alacağının önüne geçmesi gibi bir durum, ne yasal olarak ve ne de işin tekniği bakımından söz konusu değildir. Böyle bir algının ilgili kararda etkisi var ise, bunun yanlış anlamadan ve bu türden ticari ve finansal konularla ilgili bilgi ve deneyim eksikliğinden etkilenmiş olabileceği düşünülmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ