Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Medronic covidien şirketin satın alma süreci tamamlandı - İş-Yaşam Haberleri

        Medikal teknoloji, hizmetler ve çözümlerde dünya lideri olanMedtronic plc (NYSE: MDT), Covidien plc adlı şirketin bir süre önce başlatılan satın alma sürecini başarı ile tamamladığı ilan etti. Satın alma Sözleşmesi hükümleri uyarınca Medtronic, Inc. ve Covidien plc birleşerek Medtronic plc adını aldı. Medtronic plc hisselerinin “MDT” sembolüile 27 Ocak 2015 Salı günü New York Borsasında (NYSE) işlem görmeye başlaması bekleniyor.

        Medtronic Başkanı ve CEO’su Omar Ishrak, “Sanayimizde bir dönüm noktası oluşturan bu başarılı satın alma sonucu, dünyanın her yerinde daha çok sayıda hastanın ağrılarını azaltmak, onları sağlıklarına kavuşturmak ve yaşam sürelerini uzatmak için güçlü ve yetenekli bir şirket yaratıldı.dedi

        Ishrak ;Bu satın alma sayesinde Medtronic’in ve Covidien’in kapsamlı,yenilikçi imkânlarını ve kapasitelerini birleştirerek,sağlık sektörünün çözmesi gereken ve bizim temel amacımızı oluşturan tıbbi olanaklara erişimimin yaygınlaştırılması,klinik sonuçların düzeltilmesi ve aynı zamanda da maliyetlerin azaltılmasını gerçekleştirebiliriz,” dedi ve sözlerini,“Şirketlerimizin resmi olarak birleştiği bu gün tüm çalışanlarımız çok heyecanlı, çünkü evrensel sağlık bakım ihtiyaçlarına cevap vermek yönündeki çabalarımızı birlikte sürdürebilecek,Medtronic’in yenilikçi tedaviler bulma, globalleşme ve ekonomik değer yaratılmasından oluşan üç ana stratejisini hızlandırma fırsatı bulabileceğiz. En önemlisi de şirketlerimizin birleşmesi sayesinde insanların yaşamları üzerinde gerçek ve önemli bir etki yaratabileceğimizi, dünyanın daha fazla bölgesinde daha fazla yöntemle daha fazla sayıda hastanın tedavi edilmesine yardımcı olabileceğimize eminiz”, diyerek tamamladı.New York Borsasının bugünkü kapanış saatinde Covidien hisseleri ve Medtronic, Inc. hisselerinin alım satım işlemleri durdurulacaktır.

        26 Ocak 2015 tarihi itibarıyla Medtronic'in 75.59ABD$ bedelli hisse kapanış değeri esas alınarak nakit ve hisse işlem değeri takriben 49.9 milyar ABD $ olarak belirlenmiştir. İşlem şartları uyarınca, kapanış itibarıyla tedavüldeki her Covidien hissesi35.19ABD$ nakit bedel tahsili ve Medtronic plc.’nin bir adi hissesenedinin 0.956’ini alma hakkına dönüştürülmüştür. Kapanış tarihi itibarıyla Medtronic, Inc.’in tedavüldeki her adi hissesi Medtronic plc.’nin bir adi hissesini alma hakkına dönüştürülmüştür.İşleminin kapatılması Medtronic, Inc.’in geçen hafta 23 Ocak 2015 tarihinde sona eren üçüncü çeyrek hesap dönemi sonuçlarını etkilememektedir. Şirket, 17 Şubat 2015 Salı günü üçüncü çeyrek hesap dönemi finansal güncellemelerini yayınlamayı planlamaktadır.

        Medtronic plc’nin ana yönetim ofisleri her iki şirketinde uzun süredir faaliyet gösterdiklerin İrlanda’dadır. Şirket’in operasyon merkezi faaliyetine Minneapolis’de devam edecektir. Medtronic, çok kapsamlı bir ürün portföyüne, yaygın bir büyüme profiline ve geniş bir coğrafi kapsam alanına sahip olup 160’ı aşkın ülkede 85,000‘den fazla çalışanıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ