Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda değişiklik! , İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi - İş-Yaşam Haberleri

        Komisyonun bugünkü toplantısında tasarıya yeni maddeler eklendi, bazı maddelerde değişikliğe gidildi.

        SGK ile sözleşmeli özel sağlık kuruluşlarının hekimlerden fatura karşılığı hizmet alımı yaparak verdiği sağlık hizmetlerinin bedelinin SGK tarafından karşılanmasına dair AK Parti önergesi uzun tartışmaya neden oldu.

        CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, düzenlemenin sağlık hizmetinin bir bütün olduğu ilkesine aykırı olduğunu savunarak, hizmet alımı yoluyla da doktorların taşeronlaştırıldığını öne sürdü. Atıcı, bir özel hastanenin sağlık hizmetini kendi kadrosuyla vermesi gerektiğini ifade ederek, "Ali'nin külahı Veli'ye, Veli'nin külahı Ali'ye olmaz" dedi.

        AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise doktorların özel hastanelerde zaten taşeron olarak çalıştığını belirterek, özel hastanelere dışarıdan çalışanların daha iyi şartlara kavuşturulmasının amaçlandığını söyledi.

        SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan'ın, fiili uygulamanın yasal dayanağa kavuşturulduğunu ve bunun taşeronlaşma olmadığını dile getirmesi üzerine Atıcı, "Taşeron denilince akıllara garibanlar geliyor. Buna elit taşeron denir" diye konuştu.

        Tasarının, kamudaki üst düzey bürokratların görevden alınmaları ya da görev sürelerinin sona ermesi halinde Başbakanlık Merkez Müşavirlik kadrosu oluşturulmasını da içeren maddesi bugün yeniden ele alındı. Bu kapsama girecek yöneticilerin kapsamına düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile TMSF'nin başkan ve üyeleri dışındaki görevliler de alındı.

        CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, maddenin kabul edilen halinde düzenleyici ve denetleyici kurumlarla TMSF'nin olmadığını anımsatarak, "Son operasyondan dolayı mı bu kurumları buraya dahil ettiniz?" dedi.

        Tasarıda yapılan başka bir değişiklikle babalık izni de 5 güne çıkartıldı.

        Tasarı tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından işverene yeni sorumluluklar, Soma ve Ermenek'teki maden kazalarıyla bu iki kazanın meydana geldiği tarihler arasında diğer madenlerdeki kazalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına bazı haklar, çocuk oyuncuların çalışma süreleri, uzaktan çalışmanın yasal dayanağa kavuşturulması konularında düzenlemeler içeriyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ