Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ali Ağaoğlu, Başbakan Yardımcısı Babacan’ı eleştirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı “Bizi parmağıyla gösterip ‘Çok büyüyor’ diyerek algı yönetimi yapıldı, itibarsızlaştırılma çalışması yapıldı” diye eleştirerek ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla bu algının düzeltildiğini kaydetti. Ağaoğlu, 10 gün kadar önce inşaat sektörü temsilcilerinin Ankara’da yaptığı temaslara değinerek, “Ankara’daki toplantıda şunu da dile getirdim, Ağaoğlu Rolls Royce’a biniyor diye sektörü çok canlı sanmayın. Bu sektör büyük emek isteyen bir sektör. Ben Rolls Royce’a bugünbinmiyorum, 30 senedir Mercedes’e biniyorum, Rolls Royce’a biniyorum. Zannetmeyin ki bu sektör rantiye sektörü. Bu haksızlık olur” diye konuştu.

        EN CİMRİ TOPRAK AĞASI DEVLET

        “Tabii ki işadamı para kazanmak ister, işini büyütmek için. Burası hayır kurumu değil” diye devam eden Ağaoğlu, inşaat sektöründe fiyatlarda balon olduğuna inanmadığını kaydetti. Ağaoğlu, şöyle devam etti: “İmarı sorunsuz arsaların fiyatları çok yüksek. Türkiye’de en cimri toprak ağası devlet. Devlet bu arsaları elinden çıkarmadıkça ucuzlama çok zor. Bizim yeni projelerimiz de kendi arsalarımız üzerinde olacak. (Devletle iş yapar mısınız? sorusu üzerine) Emlak Konut’un bu noktaya gelmesinde katkısı olanlardan biriyim ama biraz da kendi işimi yapayım. Şu an onlarla çalışmayı düşünmüyorum ama yarın bir gün bakarız.”

        ‘HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK OLMAZ’

        Ağaoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı peşinata yüzde 15 katkı uygulamasını; “Her şeyi devletten beklemek olmaz, biz de tüketicinin faiz yükünü hafifleteceğiz” diye değerlendirirken, CEO Hasan Rahvalı, kampanyalarını şöyle açıkladı: “Tüketici bugünkü faiz oranlarıyla 10 yılda yüzde 60 faiz yükü üstleniyor. Biz Ağaoğlu olarak My Towerland, My Home Maslak ve Andromeda Gold’da 120 aya 0,57 faiz uygulayacağız. Yani faiz yükünün yüzde 35’ini biz üstleneceğiz. Şu an 200 konut var bu 3 projede. Burada 150 milyon liralık kredi kullanılacağını, bize de bunun yüzde 13’ü kadar maliyet çıkacağını öngörüyoruz. Diğer projelerimiz için de çalışmalarımız sürüyor.”

        ‘MESUT BEY’E RUHSATI VEREN BÜROKRATIN...

        ’ Sonradan yapılan ruhsat iptallerine değinen Ağaoğlu, “Mesela 16/9 projesi gündemde diye söylüyorum, sahibi Mesut Bey’i tanırım ama bir dostluğum yok. Adam buranın ruhsatını alarak yaptı. Şimdi Mesut Bey’i idam edelim ama Mesut Bey bu ruhsatı Muz cumhuriyetinden mi aldı? Eğer yanlış verildiyse, önce o ruhsata imza atan bürokratın...” dedi.

        TATLI TATLI YIYEN ACI ACI O...

        Ağaoğlu, doların yükselmesiyle ilgili olarak “Tatlı tatlı yiyen acı acı o... diye bir söz var. Ucuz dövizin Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesinde bir sorun teşkil edeceğini her fırsatta söylerim” değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ