Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Atatürk Havalimanı'ndan kule ile pilot arasında ilginç park diyaloğu - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları hava trafiğini olumsuz yönde etkilerken, yüzlerce uçuşunda iptal olmasına neden oldu. Uçuşları iptal olan yolcular Atatürk Havalimanı'nda mağdur olurken, Uçakları kar ve park yeri olmadığı için Atatürk Havalimanı'na inemeyen pilotlar ise havada mağdur oldu.

        Uçakların Atatürk Havalimanı'na park yeri olmadığı için inemeyen uçakların pilotları havada tur atarken, sık sık kuleyle telsiz bağlantısı kurarak park yerin açılıp açılmayacağını sordu.

        KULE : Hocam henüz bir değişiklik yok. Herhangi bir park yeri ya da park edebilecek bir yer olmadığı için inişler hala aktif değil. Niyetiniz nedir.

        PİLOT : Biz hazırız.

        KULE : Efendim şu anda bir numarasınız. Bir numara divört ettiği için. İniş kalkış yok.Park pozisyonu olmadığından dolayı ve kulede bir tahmin veremiyor iniş kalkış yapabilmeniz için bilginize.

        PİLOT: Teşekkürler.

        PİLOT: Eğer park yeri açılırsa yer kontrol tarafından bize haber verirmisiniz on dakika içinde.

        KULE : On dakika içinde bir gelişme olursa size haber vereceğim efendim.

        PİLOT: Teşekkürler efendim

        KULE : Delta İstanbul efendim şu an 05 için ilk trafik ne zaman iniş verecekleri hakkında bilgi vermiyorlar. Şu an hala bir numaralı trafik beklemede park pozisyonu yüzünden. Bütün kalkış yollarında kalkış trafikleri beklemede park pozisyonlarında hala kalkış için bekleyenler var. İniş trafikleri için her hangi bir park yeri olmadığı için şu anda herhangi bir zaman verilemiyor iniş trafikleri için.

        PİLOT: Efendim çok kısa süre içinde İzmir'e divört edeceğiz bilginize.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ