Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 2 bin iş makinesi ile ‘Kanal’ başlarsa Ersoy yaşar! - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği Başkanı Halil Tamer Öztoygar, “Güneydoğu’da satılan iş makineleri arasında Kuzey Irak’a götürülenler oluyor. Bu yüzden sigorta yapma sorunu çıkıyor. Ancak kredi açılmaması söz konusu değil” dedi. Türkiye’de ortalama fiyatı 130 bin dolar olan ekskavatörün aylık kirasının 10 bin liradan başladığına dikkat çeken Öztoygar, “Aynı makinenin kirası Erbil ve Kerkük’te 10 bin dolara dönüşüyor” diye konuştu.

        ‘KANAL İSTANBUL HESABI DEĞİŞTİRİR’

        Türkiye’de 2014’te 11 bin 500 iş makinesi satıldığını söyleyen Öztoygar, “Kanal İstanbul inşaatına başlanırsa bin 500 ile 2 bin arasında makineyle start alacak. Bu da pazardaki bütün hesapları değiştirir” dedi. Öztoygar, “Devlet Malzeme Ofisi, 2013’te 630 adet almıştı. Bu yıl bin 300 olacağı öngörülüyor” ifadesini kullandı.

        ‘BÜLENT ERSOY ŞEHIR EFSANESI DEĞIL’

        Bülent Ersoy’un yatırımlarını iş makinelerine yaptığı ve kiralayarak ciddi bir kazanç sağladığının aralıklarla gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Öztoygar, “Bülent Ersoy’un yatırımcılığı bir şehir efsanesi değil. Bu aralar hiç duymadım ama geçmişte özellikle bir firmadan alım yapmayı tercih ettiği sektörde biliniyordu” yanıtı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ