Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Moody's ve S&P THY'nin kredi notunu Ba1 ve BB+ olarak açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Moody's tarafından yapılan açıklamada, Türk Hava Yolları'nın sağlıklı finansal durumunun, düşük maliyet yapısı ve tarihsel olarak rakiplerinin ortalamasının üzerinde seyreden kârlılık göstergeleri ile desteklendiği belirtilerek,THY'nin Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ve gelişen turizmi ile desteklenen yaygın yolcu geliri bazına sahip olduğu ve İstanbul'un coğrafi lokasyonunun, Atatürk Havalimanı'nın uluslararası bir havacılık merkezi olmasına imkan tanıdığı ifade edildi.

        Açıklamada, Türk Hava Yolları'nın Türkiye'de ekonominin ve turizmin gelişmesinde etkin bir rol oynadığının da altı çizildi. Moody's, Türk Hava Yolları'nın görünümünü de "Stable" (Durağan) olarak belirleyerek, bu görüşünün başlıca nedenleri arasında, yolcu büyümesi, istikrarlı sektör talebi ve sağlıklı doluluk oranlarını gösterdi. "Durağan" görünümün ayrıca, Türk Hava Yolları'nın verimli maliyet yapısının ve rakiplerinden yüksek seyreden kârlılık rakamlarının devam edeceğini varsaydığı dile getirildi.

        "LİDER POZİSYONU..."

        S&P tarafından yapılan basın açıklamasında ise söz konusu kredi notunun, Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki lider pozisyonuna, İstanbul'un uluslararası bir transfer merkezi olarak avantajlı coğrafi konumuna ve şirketin son üç yılda gösterdiği güçlü istikrarlı büyümeye bağlı olduğu belirtildi. S&P açıklamasında ayrıca, Türk Hava Yolları'nın Türkiye ekonomisi için oynadığı önemli role de vurgu yapıldı.

        THYtarafından yapılan açıklamada, "Bu reytingler ile Türk Hava Yolları, hem Moody's hem S&P tarafından derecelendirilmiş olan global network taşıyıcıları arasında ikinci en yüksek reytingi elde etmiş olmaktadır" denildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ