Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin kazananı - İş-Yaşam Haberleri

        Borsa İstanbul'da pazar günü oynanacak derbi öncesinde bu hafta Galatasaray hisseleri saha ve istatistik dezavantajına rağmen, Fenerbahçe hisselerinden daha iyi bir performans sergiledi.

        Borsa İstanbul'da işlem gören spor hisseleri Spor Toto Süper Lig'de alınan sonuçlara göre yatırımcılarda oluşan getiri beklentileriyle önemli oranda yükseliş ve düşüşler gösterebiliyor.

        Süper Lig'de iki hafta önce liderliğe yükselen Galatasaray'ın hisseleri diğer spor hisselerinden pozitif ayrışırken, geçen hafta rakipleri ile arasındaki puan farkının açılması ile iki haftalık süreçte yatırımcısına yaklaşık yüzde 16 kazandırdı.

        Galatasaray hisseleri, geçen hafta sonu rakipleri ile arasındaki puan farkının açılmasının ardından pozitif başladığı haftada en yüksek 23,25 lirayı gördü ve hafta içinde Borsa İstanbul genelinde görülen sert düşüşün etkisiyle kazançlarının önemli bir kısmını geri verdi. Hafta içinde en düşük 19,90 liraya gerileyen Galatasaray hisseleri, cuma günü tekrar yükselişe geçerek yüzde 1,65 değer kazandı.

        FENER HİSSELERİ DERBİ HAFTASINDA YÜZDE 1.5 DÜŞTÜ

        Fenerbahçe hisseleri ise geçen hafta Lig'de alınan beraberlik sonrasında önceki hafta kapanışına göre yüzde 5,3 değer kaybederek 43,85 liraya kadar geriledikten sonra, kayıplarının bir kısmını telafi etti ve haftayı 45,60 lira seviyesinden tamamladı. Böylece derbi maçı haftasında saha ve istatistik avantajına rağmen yatırımcısına yüzde 1,51 kaybettiren Fenerbahçe hisseleri, cuma günü yüzde 1,22 yükseldi. Fenerbahçe hisselerinin yükselişi Galatasaray hisselerinin altında kalsa da Borsa İstanbul'da işlem gören diğer spor hisseleri Beşiktaş ve Trabzonspor'dan daha iyi bir performans gösterdi.

        Geçen hafta oynanan maçlar sonunda Galatasaray Lig'in 22. haftasında 51 puanla liderlik koltuğunda otururken, Beşiktaş 48 puan ile ikinci, Fenerbahçe ise 47 puan ile üçünü sırada yer alıyor.

        Beşiktaş hisseleri bu hafta yatırımcısına yüzde 4,02 kaybettirirken, Trabzonspor hisseleri de yüzde 4,67 düşüş kaydetti. Beşiktaş hisseleri UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u elemesinin ardından 2,65 liraya kadar yükselmiş, ardından Spor Toto Süper Lig'de kaybedilen puanlar ile düşüşe geçerek, 2,39 liraya geriledi.

        YILLIK GETİRİDE LİDER FENERBAHÇE

        Yılbaşından bu yana spor hisselerinin performanslarına bakıldığında ise Fenerbahçe'nin açık ara önde olduğu görülüyor. Fenerbahçe hisseleri, kulübün forma sponsorluk anlaşması yapacağı haberleri ile özellikle şubat ayının ilk iki haftasındaki sert yükselişiyle yatırımcısına yüzde 35,92 kazandırdı.

        Fenerbahçe'yi yüzde 14,40'lık getiri ile Galatasaray hisseleri izlerken, Beşiktaş hisseleri yüzde 2,05, Trabzonspor hisseleri yüzde 22,43 değer kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ