Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Ünal Aysal kulübü patlatıp gitmiş - İş-Yaşam Haberleri

        Rahim AK / HT GAZETE

        Galatasaray Başkanlığı’nı bırakan Ünal Aysal’ın gitiği yıl harcamaları astronomik oranda artırdığı ortaya çıktı. Galatasaray Sportif AŞ ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin finansal tablolarının konsolide edildiği 2014 yıllık özel bilançoya göre Galatasaray’ın yıllık geliri yüzde 9 artarak 278 milyon liradan 304 milyon liraya çıktı. Ancak giderleri yüzde 19 tırmanarak 290 milyondan 347 milyon liraya ulaştı. Gelir artışları ve klasik giderlerdeki artışların normal olduğunun gözlendiği bilançoda 2014 yılına kadar gider olarak görülmeyen bir çok kalem 2014’te harcama kalemi olarak karşımıza çıktı. Bilançoya göre bilinenin aksine futbolcu ve teknik kadro ücretleri sadece yüzde 1 arttı yani kulübün zararının artmasına neden olmadı. Futbolculara ödenen para 245 milyondan 247 milyona çıktı. Personel giderleri yüzde 18 artarken kamp ve deplasman giderleri hafif geriledi.

        DANIŞMANLIK ÜCRETİ KİME VERİLDİ?

        Ana harcama kalemlerini oluşturan üç alan haricinde ise astronomik artışlar oldu. Kira giderleri enflasyonun % 7.41 olduğu yıl % 32, bakım giderleri % 58 arttı. Bilançoda dikkat çeken bir kalem de önceki yıl 2.1 milyon lira olan danışmanlık ücretinin 2.7 milyona çıkması. Yüksek tutarlı bu paranın ne için verildiği henüz bilinmiyor. Harcamaların önemli bir bölümünü de daha önce hiç olmayan kalemlerde gösterilenler oluşturuyor. Örneğin 7.6 milyon liralık ağırlama, 3.6 milyonluk ulaşım, 2.3 milyonluk sağlık ve 4.2 milyonluk güvenlik gideri önceki bilançolarda yok.

        25 MİLYONLUK DİĞER GİDER OLUR MU?

        Daha önce olmayan bu harcamaların bilançoya sokulması bir yana bilançoda en önemli ikinci büyük harcama kalemini oluşturan Diğer Giderler’e tam 24.6 milyon lira yazılı. Diğer giderler bölümü 2013’te 9.6 milyon lira ve büyük bir ihtimalle ulaşım, sağlık, ağırlama gibi giderleri içeriyor. Ancak 2014 bilançosunda bir yandan Diğer Gider kalemi yüzde 156 artarken diğer yandan hiç olmayan 5 alana harcama yapılmış gibi gösterilmesi şaşkınlık yarattı. Bilançoda ikinci en büyük gider kaleminin isminin, nereye harcandığının bilinmemesi ise bilançolar tarihinde bir ilki oluşturuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ