Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çin’in Tianjin Eyaleti yönetimi dün Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’i ziyaret etti - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        Ankara’da önceki gün resmi temaslarda bulunan Çin’in Tianjin Eyaleti yönetimi ile işadamlarından oluşan heyet, dün de Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’i ziyaret etti. Heyet, Ciner’e, Çin firmalarına desteği ve güveninden dolayı teşekkür ederek, gerek yerel gerekse merkezi yönetimlerinin, Türkiye’de gerçekleştirilecek ortak yatırımlara olan desteğinin sürdüğünü bildirdi. Ankara’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıkları müsteşarlarını ziyaret eden Çin heyeti, dün İstanbul’da Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ile bir araya geldi. Çin’in en büyük eyaletlerinden Tianjin’in başkan yardımcısı He Shushan başkanlığındaki heyette, Çin’in önde gelen mühendislik firmalarından Tianchen Engineering Corporation’ın (TCC) başkanı Wang Zhiyuan ve Çinli çelik boru devi Tianjin Pipe Group’un yönetim kurulu başkanı Li Qiang da yer aldı. Tianjin Eyaleti Başkan Yardımcısı He Shushan, görüşmede, Ciner Grubu’nun bugüne kadar Çin firmalarına gösterdiği destek ve ilgiden memnun olduğunu söyledi.

        ‘TÜRKİYE YATIRIMDA HEDEF ÜLKE’

        Shushan, görüşme sırasında Çin’in gerek eyalet yönetimi, gerekse merkezi hükümetinin Türkiye ile işbirliğini sürdürme arzusunu dile getirerek, enerji ve madencilik alanlarıyla birlikte diğer yatırım alanlarında da Türkiye’yi hedef ülke olarak gördüklerinin altını çizdi. Shushan, turizmde de Türkiye’yi önemli bir destinasyon olarak seçtiklerini belirtti. Shushan, Ciner’i Çin’e davet ederek, yatırımlardaki işbirliğinin sürmesini de diledi. Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner de Çin’in yerel ve merkezi hükümetinin, Ciner Grubu’na gösterdikleri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILDI

        Türkiye’de en fazla yatırımı yapan ve Ciner Grubu bünyesinde bulunan Kazan Soda Elektrik, Çinli Tianchen Engineering Corporation (TCC) mühendislik şirketi ile soda külü ve kojenerasyon yatırımı için işbirliği yapmıştı. Toplam 1 milyar 350 milyon doları bulacak yatırım ile 2 bin 200 kişilik yeni istihdam yaratılacak. Soda külü ve kojenerasyon üretim alanları için imzalar, 2013 yılında Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ile TCC Yönetim Kurulu Başkanı Wang Zhiyuan tarafından atılmıştı. Ciner, yeni yatırım ile doğal soda külü üretiminde dünyanın en büyük şirketi olacaklarını ifade etmişti. Ciner’in ayrıca Eti Soda’da da yatırımı bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ