Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Satılık elektronik marka fırsatı arıyoruz! - İş-Yaşam Haberleri

        Meltem ERSOY-HT GAZETE

        Koç Holding’in Güney Afrikalı Defy’i satın alıp Güneydoğu Asya’da da satın alma için fırsat baktığını açıklamasının ardından Türkiye’nin bir başka beyaz eşya ve elektrik devi olan Vestel’in sahibi Zorlu Holding’den de satın alma işareti geldi. Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, dünya ekonomisindeki ABD ve AB dengesinde göstergelerin ABD lehine geliştiğini anlatırken, “ABD’de kriz 2008’de başladı, 2015’e geldik, işler yeni düzelmeye başladı. Avrupa’da ise kriz daha yeni başlıyor. Bu durum da 7-8 sene sürecek” diye konuştu. Avrupa pazarının en güçlü oldukları pazar olduğunu vurgulayan Yüngül, bu durumun kendileri için bir fırsat da yaratabileceğini dile getirdi.

        KİŞİ BAŞI GELİRİ 5 BİN $ ÜSTÜNDE PAZARLAR

        Yüngül, elektronik sektöründe marka satın almak için baktıklarını, fırsatlara açık olduklarını söylerken, radarlarındakimarkaların isimlerini vermekten kaçındı ve “Satılık markalar piyasada aşağı yukarı belli” demekle yetindi. Yüngül, Avrupa pazarındaki durgunluğa cevap olarak da yeni pazarlara yelken açmak gerektiğini, kendilerinin de buna göre strateji geliştirdiklerini ifade etti. Vestel’in yanı sıra Türkiye’nin de ihracatının Avrupa’ya endeksli olduğunu, ancak yeni pazarlarda güç kazanmanın şart olduğunu vurgulayan Yüngül, “Bana göre kişi başına milli geliri 5 bin doların üzerinde olan her ülkede atağa geçmemiz lazım. Bu ülkeler arasında Orta Afrika ülkeleri de şu ana kadar dikkatimizi çekmemiş, Asya ülkeleri de. Kişi başına düşen gelir 5 bin doları geçiyorsa belli bir alım gücü gelmiştir ve ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

        EURO/DOLAR PARİTESİ 0.80’LERE KADAR GİDER

        Yüngül, dolar kuru ve paritedeki volatiliteyi “Öngörülebilirlik açısından iyi bir şey değil” diye değerlendirirken, kendi öngörülerini de paylaştı. Yüngül, “Benim tahminlerime göre parite daha aşağı gidecek. Ben kendi kafamda 0.80’lere kadar gider diye bakıyorum. Mantık bunu gerektiriyor, ABD para çekeceğim diyor, Avrupa ise para vereceğim diyor. Bunun nereye gittiği çok belli” diye konuştu. Yüngül, Zorlu olarak kendilerini volatiliteden hedge etme yöntemiyle koruduklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ