Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turkcell’de flaş gelişme - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell'de bilmece çözülüyor. Turkcell'de Taliasonera ve diğer ortaklar 3,925 milyar TL temettünün dağıtım teklifi üzerinde anlaştı.

        Turkcell'in ana hissedarlarından TeliaSonera diğer hissedarlarlabirlikte Turkcell'in yarın yapılacak olan genel kurultoplantısında 3.93 milyar lira tutarın temettü dağıtımınınteklif edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı. İsveçli telekom şirketi TeliaSonera tarafından yayımlananbültene göre, Turkcell'de yüzde 51 paya sahip olan

        TurkcellHolding'deki ortaklar temettü teklifi üzerinde anlaştı. Turkcell Holding'de TeliaSonera, Çukurova ve Alfa Telecom'unpayları bulunuyor. Açıklamada Turkcell Holding oylarıyla gerekli çoğunluğunsağlanabildiğine dikkat çekilerek temettü teklifinin kabuledilmesinin beklendiği ifade edildi.

        Turkcell'de hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapılamıyor vetemettü dağıtılamıyordu.Turkcell'de TeliaSonera'nın doğrudan ve dolaylı yoldan yüzde37.3, Çukurova Grubu'nun yüzde 13.76, Altimo'nun ise yüzde 13.22hissesi bulunuyor. Şirketin hisselerinin yüzde 35.88'i ise halkaaçık.

        HİSSELER SERT YÜKSELDİ

        Temettü konusunda anlaşma sağlandığı haberinin ardından güne yüzde 5 yükselişle 13,65 liradan başlayan Turkcell hisseleri, şirketin bir diğer ortağı olan AlfaGroup tarafından yapılan açıklama ile en yüksek 13,85 liraya kadar çıktı ve seansı yüzde 5,76 artışla 13,75 liradan tamamladı. Turkcell'in toplam piyasa değeri temettü açıklamalarının ardından cari fiyatlarla önceki kapanışa göre 1 milyar 650 milyon lira artarak 30 milyar 250 milyon liraya yükseldi.

        Turkcell hisseleri, şirketinana ortaklarının yarın yapılacak genel kurula 3.93 milyar liratutarında temettü dağıtımını teklif etmek için anlaştıklarınınaçıklanmasının ardından ilk işlemlerde yüzde 5 primli açıldı. İsveçli telekom şirketi TeliaSonera tarafındanyayımlanan bültene göre, Turkcell'de yüzde 51 paya sahip olanTurkcell Holding'deki ortaklar temettü teklifi üzerinde anlaştı. Turkcell Holding'de TeliaSonera, Çukurova ve Alfa Telecom'unpayları bulunuyor. Turkcell'de hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapılamıyor ve 2010yılından bu yana biriken temettü dağıtılamıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ