Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Gençlere iş kurun tavsiyesi - İş-Yaşam Haberleri

        Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) düzenlenen 1'inci Kariyer Zirvesi'nde konuşan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral öğrencilere, "Size tavsiyem; İş aramayın, kendi işinizi kurun. Kendi işinizi kurabilmeniz için bugünden kendinizi hazırlamanız lazım. En önemlisi kendinize güveneceksiniz" dedi.

        MAKÜ Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Planlama Koordinatörlüğü ile Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek MAKÜ 1'inci Kariyer Zirvesi'nin ilk konuşmacısı, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral oldu. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından açılış konuşmasını yapan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı öğrencilere, "Engellerden yılmayın, engel yoksa yolun hedefi de yoktur" diye seslendi.

        'PARAŞÜTLE TEPEDEN İNMEDİM'

        Zirvede konuşan Nafi Güral, iş hayatında yaşadığı zorluklardan örnekler verdi. 1961 yılında liseyi bitirdikten sonra babasının kendisini üniversiteye gönderemeyeceğini söylediğini ve 'Birlikte çalışacağız' dediğini anlatan Güral, "O zamanlar 4 çalışanımız vardı. Her işi yapıyordum. Ama hep hayallerim vardı ve onun peşinde koşardım. İlk hayalim o yılki şartlarda 10 kişi çalıştırmaktı. 10 kişi çalıştırdığınız zaman Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamına giriyorduk ve kurumsal yapı olacağımızı düşünüyordum ve bütün hayalim bunu yakalamaktı. Daha sonra 50 çalışana ulaştık. Bunları şunun için söylüyorum. Ben paraşütle tepeden inmedim. Bu zorlukları yaşadım. Sizlerin de önünüzde zorluklar olduğunu biliyorum ve bunların nasıl aşılacağı konusunda tecrübelerimi anlatmak istiyorum. Sakın bunu akıl vermek, ukalalık yapmak gibi algılamayın" dedi.

        'HAYALLERİNİZ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİNİZ'

        Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Nafi Güral, şöyle dedi:

        "Hayal kurarken nereden geldiğinizi, nerede olduğunuzu ve gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Bana zaman zaman başarının sırlarını soruyorlar. Başarı sır değil, başarının sır olduğunu kim söylüyor. Size tavsiyem iş aramayın, kendi işinizi kurun. Kendi işinizi kurabilmeniz için bugünden kendinizi hazırlamanız lazım. En önemlisi kendinize güveneceksiniz. Daha yola çıkmadan kendinizi çaresizlik içinde mahkum etmeyeceksiniz. Ne kadar pozitif düşünürseniz o kadar pozitif sonuçlar alırsınız. 'Ben nasıl yaparım' diye tereddüde kapılırsanız bir yere varmanız mümkün değil. Ayağımızı yere sağlam basacağız, gözümüz zirvede olacak. Havalanırsak öyle bir düşeriz ki bizi kimse kurtaramaz. Zirveyi seçerken de küçük değil büyük zirveler seçin. 20, 30, 40 senelik programlar da yapsanız gözünüz zirvenin en üst tepesinde olsun."

        Yarın sona erecek zirvede ünlü markaların yöneticileri öğrencilerle buluşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ